19.9.2016 8:49

Υπάρχουν λύσεις;

Όλοι μας παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και αγωνία όλα όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και ασφαλώς βιώνουμε τις συνέπειες τους.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε επίσημα το 2010. Οι αιτίες πολλές. Κανείς βεβαίως δεν τις συζητά διότι δεν συμφέρει. Χρεοκόπησε ο Δημόσιος τομέας, κατέρρευσαν οι τράπεζες, βγήκαμε έξω από τις αγορές και κατά συνέπεια ήρθαν τα μνημόνια. Με την σειρά τους έφεραν την λιτότητα, την φτώχεια, την ανατροπή των πάντων και την δυστυχία. Χωριστήκαμε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Σωτήρες υπήρξαν πολλοί. Λεφτά υπάρχουν, ο ένας! Άλλο μίγμα πολιτικής, ο άλλος!

Με ένα Νόμο και ένα άρθρο κατάργηση των μνημονίων, ο τρίτος και καλύτερος! Αποτέλεσμα όλων αυτών η κατάρρευση να συνεχίζεται. Γιατί άραγε; Υπάρχει μια εξίσωση που όποιος την λύσει, θα λύσει και το πρόβλημα. Η Ελλάδα έχει σήμερα 2.700.000 περίπου συνταξιούχους, 650.000 περίπου δημοσίους υπαλλήλους, 1.500.000 περίπου ανέργους και περί τα 2.500.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Ποιοί και πόσα συνεισφέρουν στο οικονομικό σύστημα για να πληρώνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, οι ασφαλιστικές εισφορές, η λειτουργία του Κράτους ώστε όλοι μας να ζούμε αξιοπρεπώς και το Κράτος να λειτουργεί; Από ότι φαίνεται και αποδεικνύεται, κάπου το ισοζύγιο έσοδα-έξοδα δεν βγαίνει για αυτό και δανειζόμαστε, για αυτό και είμαστε στα μνημόνια. Λίγο η σπατάλη, λίγο η διαφθορά, λίγο η διαπλοκή, λίγο το πελατειακό Κράτος, λίγο η κομματοκρατία, λίγο η φοροδιαφυγή, λίγο η γραφειοκρατία, λίγο τα κλεμμένα, το λίγο - λίγο γίνεται πολύ. Την αλήθεια βεβαίως δεν μας την λέει κανένας. Την ξέρουν όμως όλοι. Μας λένε μόνο ότι χρειάζεται για να είναι αρεστοί, να τους ψηφίζουμε και να κάνουν την δουλειά τους. Αυτό μας αρέσει και μας βολεύει από ότι φαίνεται. Ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων πείθεται και αποφασίζει με βάση τα λογικά επιχειρήματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρέσκονται στις εντυπώσεις και τα συναισθήματα. Αυτός είναι ένας λόγος που το βασικότερο σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση είναι μέσω της ολοκλήρωσης της καταστροφής. Στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάρρευση προστέθηκε και το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που είναι το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Σύνθετο, δύσκολο και πολύπλοκο ζήτημα. Βιώνουμε στην Χίο,και τα άλλα νησιά, μια παραδοξότητα. Όλοι οι πρόσφυγες-μετανάστες θέλουν να φύγουν από την Χίο και τα νησιά. Ειδικά για τον τόπο μας, η πλειοψηφία των Χιωτών επίσης θέλει, οι πρόσφυγες-μετανάστες, να φύγουν από την Χίο. Ω του θαύματος συμβαίνει το αντίθετο και μένουν στην Χίο. Γιατί άραγε;

Διαβάστε τις επίσημες θέσεις της Κυβέρνησης και των Κομμάτων όπως δημοσιεύθηκαν και στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Τα συμπεράσματα δικά σας και λύση έρχεται όπως έρχεται και η ανάπτυξη. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ..... η παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας θα διαρκεί το πολύ τρεις (3) ημέρες (72 ώρες) και ειδικά εδώ στην Χίο δεν θα υπερβαίνει τους 1.100. ΣΥΡΙΖΑ:......να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ως άτομα και ως Πολιτεία, να σταματήσει ο πόλεμος και να μπορέσουν να γυρίσουν και αυτοί οι δυ- στυχισμένοι άνθρωποι στις εστίες τους. Παράλληλα να φροντίσουμε για την όσο το δυνατόν καλλίτερη συμβίωση μεταξύ κατοίκων και προσφύγων-μεταναστών όσο διάστημα έχουν την ανάγκη. ΚΚΕ:..... Καλούμε το λαό να διεκδικήσει τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.  Ν.Δ: .......Έχουμε κουραστεί να δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ.

Αν συνδυάσουμε αυτά που συμβαίνουν στην οικονομία και αναλύθηκαν παραπάνω, με αυτά που δηλώνουν επίσημα Κυβέρνηση και Κόμματα σχετικά με τους πρόσφυγες- μετανάστες, σίγουρα δεν πρόκειται να είμαστε αισιόδοξοι. Κάτι όμως πρέπει να γίνει τουλάχιστον για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Τι πρέπει να κάνουμε; Πιστεύω, και το έχω καταθέσει δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα όλων των θεσμικών οργάνων και της Τοπικής κοινωνίας. θα πρέπει να είναι ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Δεν είναι σωστό και δίκαιο το Δ.Σ του Δήμου Χίου στις 8 από τις 10 συνεδριάσεις να συζητά επί ώρες για τους πρόσφυγες-μετανάστες και ούτε μια φορά για τους νέους του τόπου μας. Αφού λοιπόν πρώτα συζητήσουμε και αποφασίσουμε για το κορυφαίο αυτό θέμα που μας ΕΝΩΝΕΙ όλους, αμέσως μετά θεσμικά, δημόσια και δημοκρατικά να συζητήσουμε και να πάρουμε την αποφάση και να την ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ σχετικά με  το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα που επίσης αφορά όλους μας. Θεμελιώδης και βασική απόφαση θα πρέπει να είναι μία και μοναδική: Να μείνουν ή να φύγουν από την Χίο; Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν.

Επειδή στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, μπορεί να γίνει τοπικό δημοψήφισμα  βάση το Νόμου Καλλικράτη (άρθρο 225 του N.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Β/7.6.2010), περί Καλλικράτη, αναφέρονται τα τοπικά δημοψηφίσματα, τα οποία περιγράφονται στο άρθρο 216 του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α'/8.6.2006) , περί Κώδικα Δήμων και κοινοτήτων. Το τοπικό αυτό δημοψήφισμα  θα λύση τα χέρια στους ασκούντες την εξουσία.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ