13.11.2023 10:16

“Τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” - Το σύνθημα Τσίπρα επαληθεύεται σήμερα

Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου 2023. Ένα διήμερο σφραγισμένο από κωμικοτραγικά δρώμενα στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το “απολίτικο” κομματικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” επαληθεύεται. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον γνωρίσαμε ως Κόμμα Εξουσίας μάλλον τελειώνει. ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΕΤΑΙ. Εκτός και αν πρόκειται περί “πολιτικής νεκροφάνειας” και ο (νεκρός) ΣΥΡΙΖΑ, με “εντολή” του Στέφανου, του νέου “ηγέτη” και “μεσσία” του, αναστηθεί ακούγοντας παραλλαγμένο το γνωστό “Λάζαρε δεύρο έξω” του Ιησού. Στις μέρες μας όμως γίνονται πια θαύματα;

Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν, σε προεκλογική ομιλία του στο Κερατσίνι, ο Αλέξης, ήδη Πρωθυπουργός από τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, πρωτοφώναξε το εμφυλιοπολεμικό σύνθημα του τίτλου. Το σύνθημα έπιασε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε και τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου με κάπως βέβαια μικρότερο ποσοστό. Το αρχικό 36,34% έγινε 35,46%. Μικρή η ζημιά θα σκέφτηκαν. Με την “τσόντα” του 3,69% των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου έμειναν στην εξουσία έως το Καλοκαίρι του 2019.

Πολιτεύθηκαν με τον τρόπο που πολιτεύθηκαν (και που γνωρίσαμε όλοι μας). Πρωταρχικός, ολοφάνερος θα έλεγα, στόχος τους, να “αποτελειώσουν” τα δύο (2) “συστημικά” Κόμματα που, κυρίως αυτά, κρίθηκαν υπεύθυνα για την χρεοκοπία της Χώρας.

Είχαν ήδη καταχαρεί από το Γενάρη με την πτώση της Νέας Δημοκρατίας (του Σαμαρά) στη δεύτερη θέση, (με ποσοστό 27,81%) και τον καταποντισμό του (άλλοτε κραταιού) ΠΑΣΟΚ στην έβδομη θέση με μόλις 4,68%, πίσω από τη “Χρυσή Αυγή”, το “Ποτάμι”, το Κ.Κ.Ε και τους ΑΝΕΛ!!!

Με τους ΑΝΕΛ άθροιζαν ποσοστό πάνω από 40%, όταν οι δύο κύριοι αντίπαλοι, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με δυσκολία έφθαναν το 34%.

΄Ηταν αρκετά τέσσερα (4) χρόνια στην Εξουσία για να αντιληφθεί ο Ελληνικός Λαός τη μεγάλη “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ” που παίχτηκε στην πλάτη του, αν και ο Αλέξης μίλησε για “αυταπάτη”.

Έτσι, στις εκλογές του 2019 (Ιούλιος), ο Αλέξης, με τρόμο και φόβο, είδε να επαληθεύεται το σύνθημά του αλλά από την ανάποδη και όχι πλήρως.

Η Ν.Δ του Μητσοτάκη θριάμβευσε τότε με 39,85%, το δε ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 8,10%, βρέθηκε στην τρίτη θέση από την έβδομη!

Ευτυχώς τότε για τον Αλέξη, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διασωθεί με ένα αξιοπρεπές 31,53%. Όσο για τους ΑΝΕΛ, τους “κατάπιε” το μαύρο σκοτάδι. Εξαφανίστηκαν.

Κάπως έτσι φθάσαμε στις φετινές διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Η Ν.Δ. του Κυριάκου, με “καπαρωμένο” ένα 40%, “βγαίνει” ξανά πρώτη και μάλιστα με διαφορά πρωτόγνωρη από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε σε πτώση σε “πολιτικό γκρεμό”, σωζόμενος με ένα μίζερο 17,83%. Το ΠΑΣΟΚ ξανά τρίτο με ποσοστό 11,84%. Πλέον, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, με το έτερο συστημικό Κόμμα, τη Ν.Δ., αθροίζουν ποσοστά που φθάνουν και ξεπερνούν το 52%!! Ο Αλέξης παραιτείται. 

Και τότε είναι που εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης ως “σωτήρας” του ΣΥΡΙΖΑ! Από το πουθενά, ένας άκαπνος νεαρός “μικροεφοπλιστής”, εξ Αμερικής ορμώμενος, μέσω μιάς πρωτόγνωρης ανοικτής διαδικασίας (ψήφισαν ακόμη και δεκαπεντάχρονα παιδιά δίνοντας δύο ευρώ), αναδεικνύεται “ηγέτης” του κλυδωνιζόμενου ΣΥΡΙΖΑ με μόνο εφόδιο τη δήλωσή του ότι “αυτός μόνο μπορεί να κερδίσει το Μητσοτάκη”!!!

Πλέον, είναι ζήτημα χρόνου να επιβεβαιωθεί πλήρως ο Αλέξης.

- Αφού δεν μπόρεσαν (αν και το προσπάθησαν) να “τελειώσουν” τους αντιπάλους τους, “τελειώνουν” οι ίδιοι τον ΣΥΡΙΖΑ πυροβολώντας ανελέητα το Κόμμα τους, τους εαυτούς τους, την ιδεολογία τους, την ό,ποια ιστορία τους.

Όπως έγραψαν χαρακτηριστικά 1.300 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (της ομάδας Τσακαλώτου) “...ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία, είναι η αυταπάτη ή καθαρή απάτη”.

Στη ρήση αυτή (καθαρόαιμων Συριζαίων), δεν χρειάζεται να προσθέσουμε (οι μη Συριζαίοι) ΤΙΠΟΤΑ. Αυτοκτονούν (πολιτικά) σε κοινή θέα, αποφασίζοντας ηρωική “έξοδο” κατά μόνας ή ομαδικά, νοιώθοντας τελευταία “εγκλωβισμένοι” σε “πολιτικό στέκι” που πλέον δεν το αντέχουν ούτε όμως και αυτό τους αντέχει.

Εν προκειμένω ταιριάζουν απόλυτα οι στίχοι τραγουδιού του Γιάννη Πουλόπουλου: 

“Κι αυτούς που φεύγουν κι αυτούς που μένουν

οι μοίρες μ΄απονιά πάντα τους δέρνουν”.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ