14.7.2022 8:06

Τούρκων τουριστών απορίες… μα και πρέπουσες απαντήσεις!

Η Χίος πλημμύρισε από χιλιάδες Τούρκους τουρίστες σταδιακά το τελευταίο τρίμηνο και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες λόγω Ραμαζανιού. Μάλιστα, χαίρονται επιτέλους και δικαιολογημένα, οι μαγαζάτορες πρακτορείων ταξιδιών, εστίασης-διασκέδασης, ενοικιαζόμενων οχημάτων, καταλυμάτων, ξενοδοχείων και τουριστικών ειδών που κάνουν κάθε βράδυ πολύ καλό ταμείο εισπράξεων… Πολύ ωραία όλα αυτά και επιτέλους μέσα στην τρέχουσα λαίλαπα του κορονοϊού που «σιωπηλώς» μαστίζει και την Χιώτικη κοινωνία ακούγονται και κάποια καλά σημάδια για οικονομική ανάκαμψη… Γίνονται βέβαια και οι στατιστικές συγκρίσεις για το πόσοι ήρθαν το 2019 και πόσοι θάρθουν το 2022…

Είναι εύλογα από τη μια μεριά όμως τα καλωσορίσματα αλλά από την άλλη μεριά υπάρχει ένας κόμπος στο στήθος. Κόμπος που τον σφίγγει καθημερινά ο Ερντογάν, ο Ακάρ και τελευταία πιο πολύ ο Μπαχτσελί κι ακολουθεί κι ο μπάρμπα Κιλιντσάρογλου… θέλουν, θέλουν, όλο κι άλλα θέλουν και μισή Ελλάδα θέλουν κι αν και ολόκληρη ακόμη καλύτερα… Πάρα πολύ ωραία αλλά εμείς απορούμε που δεν θέλουν την Πελοπόννησο που εκεί παίχτηκε το έργο της Ελληνικής Επανάστασης κι έγινε εκεί ο τάφος των Οθωμανών στην Τριπολιτσά, στα Δερβενάκια κι αλλού… Απορούμε που δεν θέλουν και τα Επτάνησα που έχουν πιο ζεστά νερά απ΄το Αιγαίο αφού εκεί δεν υπάρχουν τα κρύα ρέματα της Μαύρης Θάλασσας που πέφτουν μέσα στο Αιγαίο… Μάλιστα μπήκε στο χορό εκτός από όλο το ανατολικό Αιγαίο κι η Κρήτη κι η Γαύδος και δεν συμμαζεύεται… Ανήκουστα πράγματα για το 2022… Μα ας όψεται ο Πούτιν που τους δίνει το παράδειγμα της εισβολής τώρα στην Ουκρανία... Αν πεις και το άλλο… Είναι λέει «κοντά» στην Τουρκία το Καστελόριζο κι όλα τ΄ άλλα νησιά σε σχέση με την πρωτεύουσα Αθήνα, άρα λένε ας τα πάρουμε και μας ανήκουν… Τι θα πει «κοντά»;;;; Ποιος μπορεί να το ερμηνεύσει αυτό;;; Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν σύνορα με κοντινές πόλεις σ΄ αυτά. Πουθενά δεν μετράει η χιλιομετρική απόσταση από την πρωτεύουσα του κράτους… «Δεν χωράμε στα σύνορά μας» λένε. Ε, τι θα πει αυτό, όποιος θεωρεί ότι έχει μικρό σπίτι δίπλα σε αρχοντικό πρέπει να επιτεθεί για να αρπάξει την αυλή του γείτονα;;; Κοιμούνται και ξυπνούν με όνειρο ν΄ αρπάξουν τη γη μας, τη γη των παιδιών μας, τη γη των προγόνων μας… (Ας μη πάω στα της Κύπρου απόψε, αν και αύριο είναι η θλιβερή επέτειος της εισβολής του 1974 και της κατοχής που ουδόλως ξεχνάμε με τα απαράδεχτα επακόλουθά της.)

Αλλά ας μη συνεχίζουμε κι ας επανέλθομε στους Τούρκους τουρίστες.

Οι Τούρκοι τουρίστες μπορεί να μην ασχολούνται φανερά με όλα αυτά που δείχνουν στους χάρτες οι ηγεσίες τους ή να σιωπούν όσο είναι εδώ… ΟΜΩΣ δεν παύουν να γαλουχούνται και σταδιακά πείθονται ακολουθώντας το πνεύμα του ανθελληνικού μίσους και του εθνικισμού από παιδιά μέχρι γέροντες και όπως ξέρουμε τελικά ισχύει το «λέγε, λέγε το κοπέλι κάνει την κυρά και θέλει»... Αυτοί είναι συνυπεύθυνοι αφού αυτοί ψηφίζουν, αυτοί ακολουθούν κατά πόδας τους ηγέτες τους…

Προχθές εδώ στη Χίο τρεις Τούρκοι τουρίστες θέλησαν να μάθουν τι παριστάνουν τα τόσα πόστερ τα τοποθετημένα στα κάγκελα του Δημοτικού μας Κήπου. Κι όταν τους είπαμε για την σφαγή-γενοκτονία του νησιού το 1822 από τους προγόνους τους Οθωμανούς και πως είχαμε από τους 117.000 κατοίκους, 42000 σφαγμένους, 52000 σκλάβους, 1800 κατοίκους εναπομείναντες και τους υπόλοιπους διαφυγόντες πρόσφυγες προς Κυκλάδες, έπεσαν οι άνθρωποι από τα σύννεφα. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους γιατί ποτέ δεν είχαν ακούσει πως η Χίος πέρασε τέτοια γενοκτονία πριν 200 χρόνια από τους προπαππούδες τους… Δεν πίστευαν τίποτα κι έλεγαν: «Είναι αδύνατο, υπάρχει βιβλίο που γράφει αυτά και να το πάρουμε στα αγγλικά». Προχωρώντας είδαν και το 1922... όταν έμαθαν ότι ο Ελληνισμός που κατοικούσε στη Μικρασία επί 30 αιώνες εκδιώχθηκε με διωγμό, σφαγές, λεηλασίες, βιαιότητες πάσης φύσεως πάλι κατάπιαν τη γλώσσα τους. «Μα εμάς μας λένε άλλα από ότι σε σας. Θέλετε να μας επιτεθείτε και να έρθετε απέναντι» Η απάντηση μας ήτας: «Αυτό είναι μέγα ψεύδος. Κανένας έλληνας δεν επιθυμεί σήμερα να σας επιτεθεί. Αντίθετα εσείς μας βάζετε σα άμυνα με αυτά που μας λέτε καθώς με την στρατιά Αιγαίου και τα αποβατικά που έχετε απέναντί μας»… Η κουβέντα έληξε εκεί και οι Τούρκοι πάντως έφυγαν απορημένοι μ΄όλα αυτά.

Εν κατακλείδι. Ο Τουρκικός Τουρισμός είναι καλός, μας δίνει οφέλη οικονομικά, ΑΛΛΑ κανείς μας δεν δικαιούται να ξεπουλάει την πατρίδα του για ένα «πιάτο φακής». Όταν πρέπει οφείλουμε να δίνουμε απάντηση για τα Εθνικά δίκαιά μας και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Χύθηκε αίμα προγονικό για την ελευθερία μας. Η Ιστορία μας δεν μπορεί να διαγραφτεί. Ο νοών νοήτω!!!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ