29.5.2023 13:18

Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι αναγεννάται

Εν αναμονή της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης και έπειτα από τα αποτελέσματα της πρώτης  είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο ότι η Χώρα μας βρίσκεται στην αρχή ενός νέου πολιτικού κεφαλαίου με ζητούμενο την ασφάλεια, τη σταθερότητα αλλά και την ανάδειξη της σύγχρονης πολιτικής αντίληψης μέσα από νέα πρόσωπα. Η κάλπη απέδειξε ότι οι πειραματισμοί, η γκρίζα πολιτική ατζέντα και τα πάσης φύσεως επικίνδυνα σχέδια δεν αγγίζουν τους στόχους και τους οραματισμούς των πολιτών. 

Απόρροια αυτής της κατάστασης η μεγάλη ήττα  του ΣΥΡΙΖΑ που στάθηκε εκτός τόπου και χρόνου, μακριά από την εποχή μας, μακριά από τις ανάγκες των πολιτών με ρητορική μηδενισμού και ισοπέδωσης. Το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης κατέδειξε ότι το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεισε την κοινωνία, η οποία στάθηκε επιφυλακτική  απέναντι σε ασαφή σχήματα διακυβέρνησης και τις ασυνάρτητες πολιτικές προτάσεις που σπασμωδικά παρουσιάστηκαν και προτάθηκαν.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι αναγεννάται, ότι προχωρά και αφήνει πίσω το παρελθόν. Ανήκει στο τώρα, στη σύγχρονη εποχή και τάξη πραγμάτων. Νέα πρόσωπα, νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες έρχονται στο προσκήνιο και γίνονται η φωνή ενός χώρου που έχει υπόσταση και ζητά να εκφραστεί με σύγχρονο λόγο, με πολιτικό ήθος και δυναμισμό. Με αυτά τα δεδομένα επομένως, το ΠΑΣΟΚ δύναται και δικαιούται να διαδραματίσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Χώρας μας. 

Τέλος, οπωσδήποτε αξίζει να πιστωθεί αυτή η νέα πραγματικότητα για το Κίνημα προσωπικά στον Πρόεδρό του κ. Νίκο Ανδρουλάκη, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες με τις οποίες αναμετρήθηκε, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων με συνακόλουθη αύξηση των ποσοστών του κόμματος Πανελλαδικά. Η άνοδος αυτή αναμένεται να καταγραφεί και στις 25 Ιουνίου, καθώς ένα βασικό πλέον ζητούμενο από τις εκλογές είναι και η ανάδειξη της αντιπολίτευσης. Μιας αντιπολίτευσης που θα εκπληρώνει το ρόλο της ουσιαστικά,  σοβαρά, στιβαρά και υπεύθυνα  στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της σύγχρονης εποχής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ