6.3.2023 12:14

«Πάμε και όπου βγει»!

Μετά το τριήμερο εθνικό πένθος η χώρα σιγά σιγά θα ξανά μπει σε ρυθμούς «πάμε και όπου βγει»! Η πολιτική ζωή του τόπου θα πάρει, αργά ή γρήγορα, την προδιαγεγραμμένη προεκλογική πορεία αναδεικνύοντας τις εκατέρωθεν αδυναμίες έτσι ώστε να πείσει για την κατάκτηση της πολυπόθητης ψήφου. 

Το ερώτημα είναι τι να την κάνει κανείς την ψήφο αν δεν μπορεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα. 

Την τελευταία δεκαπενταετία τιμωρήθηκαν τα κόμματα εξουσίας και ειδικά η δημοκρατική παράταξη έφτασε στον πάτο. Τι άλλαξε μετά από αυτό; Μάλλον τίποτα για τις κυβερνήσεις που πέρασαν, αλλά πολλά για τον λαό. 

Οι ψηφοφόροι θεώρησαν ότι για όλα τα κακά του κόσμου φταίει το όνομα του κόμματος και όχι τα πρόσωπα. Έτσι ο μέσος ψηφοφόρος συνεχίζει να εκλέγει τους ίδιους εκπροσώπους, θεωρώντας ότι έχουν αλλάξει, γιατί μετακόμισαν σε γειτονικές "κατοικίες" στα αριστερά ή τα δεξιά της προηγούμενης που γκρέμισε ο σεισμός της αγανάκτησης, ενώ ουσιαστικά εκλέγει τους ίδιους ανίκανους, δοκιμασμένους και εν πολλοίς αποτυχημένους.

Οι εκλεγέντες, πήραν ξανά την εξουσία, έκατσαν στις καρέκλες με απώτερο σκοπό να κάνουν την διαφορά και να πετύχουν όλα όσα δεν είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Αντί αυτού τα ίδια της συγχωρεμένης.

Νεκροί και τραυματίες έρχονται και ξανά έρχονται κατά κύματα, σαν μια αόρατη δύναμη να θέλει να μας αποδείξει την ανεπάρκεια τους. Βασική ανεπάρκεια, η αδυναμία αντιμετώπισης της ελληνικής πραγματικότητας. Οι εκπρόσωποι μας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, είναι ο δικός μας κατοπτρισμός στην ωμή πραγματικότητα του ελληνικού οχαδερφισμού. 

Τέλος, κλαίμε πάνω από τα αποκαΐδια, φωνάζουμε φτάνει, δεν πάει άλλο και άλλα τέτοια και όταν έρθει η στιγμή πάμε στην κάλπη ψηφίζουμε ξανά τον κ. Καλοχαιρέτα και την κα. Χτυποπλατάκη και περιμένουμε να δούμε κάτι να αλλάζει!

Σε όλα τα πολιτικά κόμματα και σε όλους τους πολιτικούς συνδυασμούς υπάρχουν οι ανωτέρω υποψήφιοι, εντούτοις υπάρχουν ή πρέπει να ζητήσουμε να υπάρχουν και άνθρωποι με περιεχόμενο τους οποίους κατά τόπους όλοι γνωρίζουμε και πρέπει να στηρίξουμε. Δεν είναι αυτοί που θα μας βολέψουν ή που θα μας προσλάβουν αλλά είναι αυτοί που θα εργαστούν για το κοινό καλό!

Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης και επιλογής, άρα η αλλαγή στην διοίκηση της χώρας είναι στο χέρι μας. Φρόντισε στις προσεχείς εκλογές να κάνεις τις σωστές επιλογές τόσο σε πολιτικούς χώρους αλλά κυρίως σε πρόσωπα για να έχεις και τις ανάλογες απαιτήσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ