21.6.2013 15:40

«Παγκόσμια πρωτοτυπία οι προτάσεις Μουσουρούλη»

Σχετικά με τα όσα γράφονται και ακούγονται για την αξιοποίηση της μαρίνας Χίου, παραθέτουμε τα εξής:

Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού για την δημοπρασία της μαρίνας, στο Νοσοκομείο, είχε οριστεί η 13/09/2012. Με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, ακυρώθηκε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός λίγες ημέρες πριν την διαξαγωγή του, για να περιέλθει τόσο η διαχείριση όσο και η ενοικίαση (της μαρίνας) στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά από απραγία, περίπου ενός έτους, εντέχνως και σκοπίμως, διαρρέουν σε συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. της Χίου, ότι για να μπορέσει να προχωρήσει η δημοπράτηση της μαρίνας στο Νοσοκομείο, και για να υπάρχουν επενδυτές θα πρέπει να εκχωρηθεί  στο ΤΑΙΠΕΔ και το μισό κεντρικό λιμάνι της Χίου.

Τη συγκεκριμένη πρόταση, με άρθρο του ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, παρουσιάζει, στην εφημερίδα «Πολίτης» και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Αλήθεια», σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει τα γεγονότα «προ τετελεσμένου», στην τοπική μας κοινωνία.

Ως Δημοτική Αρχή, θεωρούμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις, για τόσο σημαντικά ζητήματα, πρέπει να είναι συλλογικές και εγκεκριμένες από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας.

Δεν μπορούμε να συζητάμε για πιθανή εκχώρηση του μισού λιμανιού της Χίου, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι τοπικοί φορείς (Δήμος Χίου, Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Περιφερειακή Ενότητα) και να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τετελεσμένα γεγονότα.

 Τέλος, ίσως να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, το να συζητιέται ένα τόσο σημαντικό θέμα για το νησί μας, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχος νόμος, Προεδρικό Διάταγμα ή Υπουργική Απόφαση, που να εκχωρεί το κεντρικό λιμάνι της Χίου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ