22.7.2021 20:51

«Όχι κύριε… Διοικητά, ο Δήμος δεν είναι στρατώνας»

Επιλέγοντας την ημέρα τιμής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που κατοχυρώνει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, με την Μεταπολίτευση που επέβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από τις 24 Ιουλίου 1974, λυπάμαι που ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χίου, μας πηγαίνει στο … «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Διότι τι άλλο, παρά μια τέτοια αντιδημοκρατική νοοτροπία, αποπνέει το… «διάταγμά» του με το οποίο διατάσσει τους υπαλλήλους του Δήμου να μην απαντούν εγγράφως σε ερωτήσεις που υποβάλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι για θέματα που άπτονται της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου γιατί – λέει- τα έγγραφα υπάρχουν στη Διαύγεια και , άρα, δεν υπάρχει λόγος να …καταπονούνται !

Όχι κύριε…διοικητά!.. Ο Δήμος δεν είναι στρατώνας (σε άλλες εποχές)! Ο Δήμος είναι βαθμίδα της Δημοκρατίας , που βασίζεται στη λογοδοσία , στην κριτική και στο διάλογο , με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη της Χίου και όχι άλλων συμφερόντων που διευκολύνονται από τις μη απαντήσεις .

Ενημερώνω λοιπόν, ότι η Δημοκρατία γιορτάζει την επιστροφή της στη χώρα μας και δεν θα επιτρέψουμε να αναιρεθεί στη Χίο, με την μετατροπή του Δήμου μας σε προσωπικό κρατίδιο που δεν καταδέχεται να μας απαντήσει …

Γιώργος Κλιαμενάκης

Δημοτικός σύμβουλος

Υ.Γ.1ο: Κύριε Δήμαρχε, καλό θα είναι αυτά που πιστεύει κανείς τις ιδεολογικές του αρχές να τις υπογράφει ο ίδιος και όχι να εμπλέκει άλλα πρόσωπα (π.χ. Γενικός Γραμματέας Δήμου Χίου) και να στοχοποιούνται.

Υ.Γ.2ο: Εμείς της νέας εποχής για τη Χίο τέτοιες μεθόδους τις έχουμε απορρίψει γιατί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ζήτω η Δημοκρατία!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ