26.9.2018 9:06

Οι διαχωριστικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ

Τις προηγούμενες μέρες ακούσαμε τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις  τύπου του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της  ΝΔ στην ΔΕΘ.Αναφέρομαι σε αυτούς τους δύο-χωρίς να υποτιμώ κανέναν-γιατί οι προτάσεις διακυβέρνησης τίθενται επί ουσίας από τους δύο.

Η αλήθεια είναι ότι  από τα αποτέλεσμα νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες και βοήθησαν να ξεκαθαρίσουν οι απόλυτα διαχωριστικές γραμμές των δύο κομμάτων. Είναι ένδειξη δημοκρατίας η κατάθεση θέσεων και προγραμμάτων και ευκαιρία για τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αναποφάσιστους να διαμορφώσουν την τελική τους άποψη.

Αυτά που είναι αδιαπραγμάτευτα για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους πολίτες, η δωρεάν παροχή των αγαθών της Υγείας, της Παιδείας και της πρόνοιας ειδικότερα για τους ασθενέστερους και τους πιο αδύναμους, είναι ψιλά γράμματα για τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που εκφράζει η ΝΔ και αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως από τα λεγόμενα του Αρχηγού της ΝΔ.

Άποψη μου είναι ότι η κοινωνία για να προχωρήσει χρειάζεται να δυναμώσουν οι ασθενέστεροι που φτωχοποιήθηκαν περισσότερο τα χρόνια της κρίσης,  για να θεριέψουν τα υψηλά στρώματα που προστάτευαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και φωνασκούν τώρα μαζί με τα ΜΜΕ, για να μην χάσουν όλοι μαζί την εξουσία που νέμονταν εις βάρος των πολλών που τους ήταν αδιάφοροι.

Αυτό όλα που έχασε η κοινωνία τα χρόνια της κρίσης και με τις πολιτικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων ,σταδιακά ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση προσπαθούν να τα αποκαταστήσουν. Τα βήματα που έγιναν με σειρά νομοθετημάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα ,για την ανάκτηση των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας ,για την προστασία των αδυνάμων,την παιδεία , την υγεία και άλλα, είναι αδιάφορα και ίσως περιττά για την ΝΔ.

Οι<< αόρατοι άνθρωποι>>, που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι μπόρεσε και σε καθεστώς μνημονίου  πολλά από αυτά, φαίνεται δεν βολεύουν την ελίτ των αρίστων.Είναι καλύτερα για αυτούς να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και κάποιοι άλλοι που δεν τους αφορούν να χαθούν.Αυτή την κοινωνία των ανισοτήτων και των αποκλεισμών ονειρεύονται στην ΝΔ.

Οι διαφορές μας είναι βαθιές και ταξικές,εμείς μεροληπτούμε υπέρ των αδυνάμων ,των ασθενέστερων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των  συμπολιτών μας γιατί ανήκουμε σε αυτήν και με όλους αυτούς θα συνεχίσουμε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ