11.12.2020 12:38

Με ημίμετρα και άνευ προηγουμένου καθυστερήσεις προβλήματα δεν λύνονται

Ως γονιός, ως πολίτης και ως νοήμων άνθρωπος που στο μέτρο των δυνατοτήτων μου νοιάζομαι για το καλό του τόπου μου, μονάχα πολιτικό αποτροπιασμό μπορώ να εκφράσω μετά από την χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και τα τερτίπια στα οποία ο Δήμος της Χίου προχώρησε όσον αφορά το ζήτημα της έκτακτης επιχορήγησης που όφειλε να δώσει για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού για τους μαθητές που τον χρειάζονται για την τηλεεκπαίδευση.

Κύριοι, της δημοτικής αρχής, ο θυμόσοφος λαός για περιπτώσεις σαν τη δική σας λέει «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.». Ενώ από τον Απρίλιο (ή έστω τον Ιούλιο με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.) είχατε την δυνατότητα να καθαρίσετε το ζήτημα καθυστερήσατε τραγικά. Το 2020 θα φύγει χωρίς να διευθετηθεί το θέμα οριστικά και όλοι θα περιμένουμε να δούμε αν και πότε το 2021 θα υπάρξει πραγματική λύση.

Δεν σας έφτασε όμως μόνο η απαράδεκτη καθυστέρηση, αλλά έρχεστε τώρα να καλύψετε με 25.000 ένα ελάχιστο ποσό από αυτό που πραγματικά οι ανάγκες απαιτούν. Μάλιστα ο κύριος Δήμαρχος προχώρησε στο ατόπημα να διαψεύσει άμεσα τον εαυτό του δεσμευόμενος ότι ο δήμος όπου χρειαστεί θα είναι αρωγός για τα σχολεία ενώ την ίδια στιγμή είναι αυτός που μέσω της οικονομικής επιτροπής αρκείται σε ημίμετρα όσον αφορά την επίλυση ενός τόσο κομβικού προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, υπογράμμισε ότι υπάρχει στην κείμενη νομοθεσία διάταξη που καθορίζει το πώς ο διευθυντής θα κάνει την μοιρασιά στα παιδιά και ποιοι έχουν προτεραιότητα κι έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα να μην ξέρει σε ποιον να δώσει και σε ποιον όχι τάμπλετ. Στην περίπτωση την οποία όμως συζητάμε πολλές φορές το συναίσθημα και το ήθος ξεπερνούν το ξύλινο πλαίσιο ενός νόμου. Ειδικά στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με παιδικές ψυχές. Επίσης ο γονιός του παιδιού που δεν θα πάρει τάμπλετ δικαίως ή αδίκως στον διευθυντή θα παραπονεθεί πρώτα.

Ναι, πράγματι το υπουργείο παιδείας έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Ο δήμος όμως έπρεπε να είχε δράσει καταλυτικά επιλύοντας το ζήτημα άμεσα δείχνοντας στην πράξη ένα πραγματικά κοινωνικό πρόσωπο. Ακόμη και τώρα, στο και 5΄των καθυστερήσεων η δημοτική αρχή οφείλει να καλύψει άμεσα ΟΛΕΣ τις ανάγκες των παιδιών σε ψηφιακό εξοπλισμό! Δεν είναι πολιτική επιλογή, είναι υποχρέωση απέναντι στον δημότη!

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ