23.4.2013 15:57

Αν ήμουν στη θέση … του Γιώργου Γεωργούλη

… θα προστάτευα το κύρος και … τα αυτιά των μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου και θα διέκοπτα απότομα – κι ας μην είναι ευγενικό – τον κύριο που γέμισε με κινδυνολογίες την πρόσφατη συνεδρίαση του σώματος. Όταν άρχισε να αραδιάζει ότι, στην περίπτωση που ιδιωτικοποιηθεί ο λιμένας της Χίου, θα απαγορευτούν οι βόλτες στην Προκυμαία ή θα πάψει να εποπτεύεται από το Λιμενικό και θα ανατεθεί η φύλαξη του σε ιδιωτικούς security, θα τον ευχαριστούσα για τη διάθεση του να διαφωτίσει τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου και θα πρόσθετα ότι τέτοιου είδους φώτιση καλύτερα να λείψει.
Δυστυχώς μόνο ο Μιχ. Φράσκος πήρε το λόγο, χαρακτήρισε απαράδεκτα και φοβικά όσα ακούγονται και έσωσε κάπως το κύρος των συμβούλων. Οι λοιποί σύμβουλοι αποδέχονταν, δια της σιωπής τους, την κινδυνολογία επιπέδου βρεφικής ηλικίας που αναπτύσσονταν σε ένα θεσμικό όργανο, που, εννοείται, εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο του νησιού.
Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο των συνεδριάσεων. Αν είναι, προφανώς υπάρχει χαοτική διαφορά αντίληψης, δε χρειάζεται συνέχεια.
Αν όμως αισθάνεται κι εκείνος ότι ο κίνδυνος του Επιμελητηριακού θεσμού δεν προέρχεται από την πρόθεση της κάθε κυβέρνησης να του κόψει το οξυγόνο της συνδρομής των μελών του, αλλά από την ικανότητα του κάθε Επιμελητηρίου να διατυπώνει απόψεις, ως συμβουλευτικό όργανο, ή να αναλαμβάνει δράσεις με μη αμφισβητούμενη σοβαρότητα, τότε πρέπει κι εκείνος να φροντίζει πως θα ελέγχεται η κατάσταση και δε θα μετατρέπονται οι συνεδριάσεις σε παρελάσεις απαρχαιωμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων. Είναι καθήκον και ρόλος του προέδρου να σηκώσει τον πήχη με την προσεκτική και επιλεκτική πρόσκληση σε ανθρώπους που είναι σε θέση να εμπλουτίσουν σε γνώση το θεσμό. Ας το κάνει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ