12.12.2018 12:52

Η αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα μέσω του προσφυγικού

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως παγκόσμιο θέμα-έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται-απασχολεί και την χώρα μας και στην περίπτωση μας το νησί μας την Χίο.Η αναφορά αυτή γίνεται γιατί  ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα  δεν αντιμετωπίζεται μεμονωμένα  και ιδιαίτερα όταν υπάρχουν συμφωνίες  κρατών και  συγχρόνως μια Ευρώπη ξενοφοβική με κλειστά σύνορα και ακροδεξιά ρητορική.

Στην Χίο σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά που δέχονται αφίξεις η κατάσταση είναι αναμφισβήτητα καλύτερη και όσοι  υπερασπίζουν το αντίθετο ,το κάνουν συνήθως για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Δεδομένο είναι ότι μεταναστευτικές  ροές θα υπάρχουν πάντα ,όσο δεν σταματούν οι λόγοι  που τις δημιουργούν, η μέριμνα της πολιτείας πρέπει να είναι, να γίνονται με νόμιμους και ασφαλείς τρόπους  για να μην μπαίνουν σε κίνδυνοάνθρωποι  και θρηνούμε ανθρώπινες ψυχές. Το θέμα που τίθεται  συνήθως από τους πολίτες και από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναλογικότητα στην κατανομή για να υπάρχει το αίσθημα του δίκαιου ,γιατί βλέπουμε ότι αυτό δεν τηρείται από όλες της χώρες της Ευρώπης.Συγχρόνως είναι καθήκον και υποχρέωση των Κρατών και των πολιτών που σέβονται τις διεθνείς συνθήκες αλλά συγχρόνως έχουν στοιχειώδη αρχές ανθρωπισμού και αλληλεγγύης να διασφαλίζουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης στους πρόσφυγες –μετανάστες που βρίσκονται στον τόπο τους και πρέπει να το διαφυλάξουμε και συγχρόνως  να απομονώσουμε ακραίες μειοψηφίες που σπέρνουν ρατσισμό και ξενοφοβία.

Σε αυτό το πλαίσιο  είναι αναγκαία να γίνουν άμεσα  πράγματα για  την καλυτέρευση της ζωής τόσο των εργαζομένων ,την διαβίωση των αιτούντων άσυλο, αλλά πολύ σημαντικό είναι η εξασφάλιση της  ισορροπίας σε σχέση με τα δικαιώματα και τις  συνθήκες διαβίωσης  των κατοίκων στις περιοχές που φιλοξενούνται πρόσφυγες-μετανάστες.

Η Αποφόρτιση των νησιών είναι το πρώτο και σε αυτό γίνεται σημαντική δουλειά  με το πρόγραμμα οργανωμένης  μεταφοράς  προσφύγων  και μεταναστών  από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Με την μεταφορά  όλων των ευάλωτων  ομάδων,αυτών που παίρνουν άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα θα έχουμε ταχύτατη αύξηση των αιτημάτων ασύλου σε όλα τα επίπεδα  συγχρόνως  η ενίσχυση των ΚΥΤ με υγειονομικό προσωπικό και η δημιουργία θέσεων φιλοξενίας για αναγνωρισμένους πρόσφυγες, αποτελούν τους κύριους στόχους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέχρι το τέλος του 2018 και τους πρώτους μήνες του 2019.

Στην Χίο αυτή την περίοδο η  κατάσταση  είναι διαχειρίσιμη και απορώ για κάποια δημοσιεύματα, που ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβητούν τα επίσημα στοιχεία,ψάχνοντας να βρούν το ψέμα  και το λάθος.

Ανέφερα και εισαγωγικά ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν πρέπει να είναι αντικείμενο μικροπολιτικής  σκοπιμότητας  και ακριβώς εδώ επανέρχομαι.Γενικά το θέμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως και από πολλούς που στην ουσία καρφάκι δεν τους καίγεται παρά μόνο να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να υποδυθούν στους κατοίκους ότι νοιάζονται και αυτοί θα λύσουν το πρόβλημα. Επένδυσαν και επενδύουν στην καταστροφή,έσπειραν μέχρι και γελοιότητες για αλλοίωση του πληθυσμού,για ισλαμοποιήση και με όλα αυτά όχημα κάποιοι προβλήθηκαν .Τώρα όμως που μια σειρά παραγόντων,μειωμένες ροές,πρόγραμμα  οργανωμένων μετακινήσεων , φαίνεται να οδηγούν σε αποσυμφόρηση της κατάστασης ,αντιδρούν και με ανακοινώσεις ψάχνουν και αμφισβητούν. Αμφισβητούν ακόμα και τα επίσημα στοιχεία ,μάλλον θέλουν να τους ορίσει κάποιος επίσημους καταμετρητές.

Τελικά όμως δεν έχουν άδικό ,γιατί χωρίς το προσφυγικό δεν θα έχουν ρόλο και ύπαρξη και θα ξαναεξαφανιστούν και δεν το θέλουν ειδικά από εδώ και πέρα.

Αποδεικνύεται η χρησιμοποίηση του προσφυγικού για αντισύριζαπροπαγάνδα.Όμως κανείς από όλους αυτούς τους ευαίσθητους που ανήκουν κατά πλειοψηφία στους χώρους που κυβέρνησαν 40 χρόνια ,δεν μας είπε :τι  σχέδιο και ποιες υποδομές είχαν δημιουργηθεί από την  ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού;

Ακούμε λόγια ,κριτική,μεγάλες κουβέντες.Ξέρουμε τι έκαναν , ακούμε τι θέλουν να κάνουν και καταλαβαίνουμε τι ακριβώς θα κάνουναν τους δώσουμε την ευκαιρία.

Φυλακές,θαλάσσια σύνορα,αποτροπές.

Αυτό είναι το σχέδιο που έχουν και τολμούν να κουνούν το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ που παρά τα λάθη και τις παραλείψεις,επιδεικνύεται  ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι και είναι απολύτως  ορατό.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ