27.9.2016 16:19

Δημοτική αρχή Χίου: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ: Νοοτροπίας, τακτικής, πλεύσης, απαλλαγής από ατυχείς επιλογές

 Η στήλη «ομολογεί» ότι δεν διαθέτει  παντογνωσία όπως ορισμένοι αιρετοί, ωστόσο, επιστρατεύοντας την γνώση, τις εμπειρίες και όσα έμαθε στο Πολυτεχνείο, στο γραφείο , στο γιαπί και στην κοινωνία, (Βλέποντας όσα σωστά υπάρχουν και σε άλλες χώρες) προσπαθεί από τη μια να αποτρέψει την επανάληψη λαθών και από την άλλη να προτείνει υπεύθυνα εφικτές, σωστές και συνάμα εφαρμόσιμες λύσεις, για να μην επαναλαμβάνονται λάθη που κοστίζουν και αδρανοποιούν την ανάπτυξη του τόπου.

Στο, πλαίσιο αυτό κινούμενη, μαζί με πολλούς άλλους συνδημότες  και συνδημότισσες, προσπάθησε με προτάσεις που κατατέθηκαν να διορθωθούν οι κόμβοι του περιφερειακού και να επουλωθούν οι  «πληγές» της Απλωταριάς πριν να παραληφθεί. 

Όλοι πλέον το αποδίδουν στο «νέο» (μετεκλογικό) πρόσωπο του κ. δημάρχου που διέπεται από ανασφάλεια, έλλειψη ευελιξίας, και συνεργασίας μέσα και έξω από το Δήμο.

 Για να αντιληφθεί αυτονόητα πράγματα, που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε όλο τον πολιτισμένο και απολίτιστο  κόσμο.

Για παράδειγμα: Οποιοσδήποτε άλλος με γνώση των τοπικών πραγμάτων της τελευταίας εικοσαετίας ,θα άρπαζε την ευκαιρία να αποδεχθεί την πρόταση των πολιτών για τη βελτίωση των προβληματικών ή ανύπαρκτων κόμβων  του περιφερειακού και την ανάγκη να προηγηθεί η αποκατάσταση των προβλημάτων της οδού Απλωταριάς προ της παραλαβής  της (για να γίνουν με χρήματα της Εργολαβίας και όχι των δημοτών).

 Με τις πιο πάνω κινήσεις θα έδινε ένα άλλο αυτοδιοκητικό αυτοδιοκητικό αέρα στην πόλη, στο δήμο και στους πολίτες λύνοντας με επιτυχία διαχρονικά διατηρούμενα προβλήματα. Δυστυχώς από το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών για τα πιο πάνω θέματα (της Δημοτικής Αρχής και της αντιπολίτευσης του κ. Λαμπρινούδη) μόνο θλίψη και απογοήτευση προκύπτει.

 Η στήλη έχει αντιληφθεί ότι η πλείστοι  των κ.κ  Δημοτικών Συμβούλων  προσέρχονται «κουρασμένοι» δηλαδή χωρίς μελέτη και προεργασία των θεμάτων για να αποφασίσουν για τα προβλήματα του τόπου, τους  μη αιρετούς  πολίτες δίδουν 2 λεπτά  για να αναπτύξουν σοβαρά θέματα με μεγάλη χρονική προϊστορία. Για την αντιπολίτευση, το εκλογικό σώμα απεφάσισε στις εκλογές του Μαΐου 2014  και τους έστειλε στην σημερινή τους θέση.

 Η στήλη «φοβάται» ότι: Το ίδιο θα γίνει και με την σημερινή δημοτική αρχή αν δεν αλλάξει νοοτροπία, τακτική, πλεύση και απαλλαγεί από αποδεδειγμένα ατυχείς προσωπικές επιλογές της. Συνυπεύθυνοι είναι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής , γιατί δεν είχαν και πιθανά δεν έχουν ακόμη το σθένος, να προτείνουν και να επιμείνουν –εσωτερικά- να λειτουργήσουν  διαφορετικά ο κύριος δήμαρχος και συνολικά η Δημοτική Αρχή, γιατί από τη μια δεν παράγεται πολιτική και από την άλλη  τα πραγματικά δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Σ.Σ. Στην βιασύνη(;;;) του κ. Πρόεδρου Δ.Σ. για την παραλαβή της Απλωταριάς με το «βλέμμα στραμμένο στον ουρανό» καταγράφει στους ομοφωνούντες (;;) τόσο ο κ Σκούφαλος όσο και η Χιακή Συμπολιτεία. Μάρκο Σκούφαλε πρόσεχε όταν  πηγαίνεις στο Σχολείο , γιατί τα μάρμαρα γλιστρούν και η πτώση και τα ατύχημα είναι κοινά, για αιρετούς και μη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ