Άποψη

27/12/18 12:17

τελ. ενημ.: 27/12/18 12:22

Αντιπολίτευση εκτός ορίων και στελέχη σε παραζάλη

Παρακολουθώντας  την καθημερινή ειδησεογραφία και τις διάφορες ενημερωτικές εκπομπές καταλήγω σε συμπεράσματα για την δημόσια στάση και την ρητορική των στελεχών της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της αξιωματικής.

Σταδιακά έχω την αίσθηση ότι  η  στάση της ΝΔ- και όχι μόνο, αλλά σίγουρα πολύ περισσότερο από όλους- μέσω δημόσιων τοποθετήσεων, ειδικότερα το τελευταίο διάστημα , έχει ξεφύγει από την κοινή λογική και από το όριο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν νομίζω ότι είναι μόνο  δική μου αίσθηση αλλά κάτι γενικότερο. Αλαζονεία, έπαρση, εγωισμός και υποτίμηση των πολιτικών αντιπάλων. Αυτά δεν είναι παραδείγματα πολιτικού πολιτισμού δεν προσφέρουν στον διάλογο και δεν είναι καν πολιτική διαφωνία και σύγκρουση. Είναι η προσπάθεια  επιβολής αυτών που συνήθισαν να είναι εξουσία, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν πιστεύοντας ότι είναι καλύτεροι από τούς άλλους και ότι τους ανήκει λόγω ονόματος-οικογένειας ,οικονομικής επιφάνειας και γνωριμιών η χώρα .Φέρονται σαν κακομαθημένοι και φθάνουν στα όρια του ανάγωγου.

 Βέβαια τολμώ να πω ότι αυτές τις συμπεριφορές τις αντιλαμβάνονται σχεδόν όλοι  οι συμπολίτες μας και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποδεικνύουν τον ακροδεξιό τους κατήφορο και πόσο έχουν ταυτοποιοηθεί με το ΛΑΟΣ που είναι στην πραγματικότητα ο φυσικός ηγέτης της ΝΔ.

Αυτό είναι το γενικό πλάνο αλλά και σε επίπεδο στελεχών βλέπουμε να ακολουθείται μια εντελώς παλιομοδίτικη κατάσταση στημένων φωτογραφιών και  δημοσιεύσεων, προκειμένου να προβληθούν και να επιβληθούν στους πολίτες-πελάτες τους.

Αντιλήψεις εντελώς  ξεπερασμένες  με ξελιγωμένους εν δυνάμει υποψηφίους που νομίζουν ότι μετά την πολυετή κρίση που μας βύθισε και το κόμμα τους, θα μας ξανακυβερνήσουν. Κάνουν λάθος  και ταυτόχρονα προκαλούν. Πιστεύουν ότι με συνταγές του παρελθόντος  και μερικές φωτογραφίες θα καθορίσουν και την τύχη του τόπου μας. Είναι δυνατόν στην σημερινή εποχή που όλοι μας έχουμε βιώσει δυσκολίες και έχουμε ανάγκη να νοιώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία να ανεχόμαστε αυτή  την κακόγουστη πασαρέλα αυτόκλητων σωτήρων;

Αυτό που  ονειρεύονται  και δεν αντέχουν άλλο την αναμονή, είναι να ξαναπάρουν την εξουσία που την θεωρούν ιδιοκτησία τους, για να μας ξαναβάλουν στα μνημόνια και να ξαναφέρουν το ΔΝΤ. Αυτό είναι το πρόγραμμα τους. Τους ξέρουμε καλά!

Βρίσκονται όμως σε τέτοια ταραχή και κάνουν τέτοια προσπάθεια να φανούν ως σοβαροί, ειδικοί σε θέματα διακυβέρνησης αλλά συγχρόνως στοιβαροί  και υπεύθυνοι που καταντούν φαιδροί.

Στην πραγματικότητα δεν ανέχονται την δική μας Αριστερά, γιατί τολμά και πετυχαίνει, γιατί νοιάζεται για τους πολλούς και όχι τους ολίγους, γιατί κοιτά μπροστά με διάθεση και ειλικρίνεια. Γιατί έχει ταξική μεροληψία προς τους ασθενέστερους και τους αδυνάτους.

Γιατί πολύ απλά είμαστε αυθεντικοί και δεν υποκρινόμαστε, γιατί δεν είμαστε από τζάκια και μας ξέρει καλά ο διπλανός μας και ξέρει καλά ότι δεν είμαστε ίδιοι με το παλιό καταστημένο που ελπίζει στην παλινόρθωση.

Όμως πολύ περισσότερο φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ  γιατί είναι μέσα στην  κοινωνία και από εδώ και πέρα υπάρχει αρκετός  χρόνος για να υλοποιηθεί  το  δικό του πρόγραμμα  με περισσότερες  αριστερές μεταρρυθμίσεις απελευθερωμένος από τα μνημόνια.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση