22.12.2020 14:28

Στ.Κάρμαντζης: "Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μηδενικά τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων"

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Χίου να στηρίξει κατ αρχήν τους επαγγελματίες της λιμενικής ζώνης και στη συνέχεια όλους τους επαγγελματίες του νησιού που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο, εξέφρασε μέσα από δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης. 

Όπως είπε η ραχοκοκαλιά της οικονομικής ζωής του τόπου βιώνει τις συνέπειες της πανδημίας και για αυτό τον λόγο σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν μηδενικά ανταποδοτικά τέλη παραχωρήσεων χώρων.

Στην πράξη όπως αναφέρει ο Στ. Κάρμαντζης:

«Θα δούμε πως θα πάει το επόμενο διάστημα και εμείς μπορεί να πάμε σε μηδενικά ανταποδοτικά τέλη παραχωρήσεων χώρων ανάλογα με το τι θα ακολουθήσει. Τα ανταποδοτικά δεν μπορεί είναι το απόλυτο μηδέν αλλά θα είναι ένα συμβολικό τίμημα ανά τετραγωνικό μέτρο με 1,2,3 ευρώ.»

Συγκοινωνούντα δοχεία αποτελούν οι επαγγελματίες και τα έσοδα του Δήμου, με τον Δήμαρχο να καταθέτει την άποψη ότι τα κλειστά μαγαζιά σημαίνουν και λιγότερα έσοδα.

Έτσι από την νέα σεζόν ο Δήμος είναι πρόθυμος να σταθεί στους επαγγελματίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ