6.5.2021 10:25

Σημαντική μείωση στις τιμές ενοικίασης των παραλιών

Ικανοποιήθηκε το αίτημα του ΕΟΑΕΝ για τη μείωση μισθωμάτων

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.ΑΕ.Ν) με ανακοίνωσή του εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του, γιατί με την ΚΥΑ 51872/29-04-2021 περί τροποποιήσεως των  όρων και προϋποθέσεων της διαδικασίας παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, ικανοποιούνται ορισμένες, αλλά σημαντικές, προτάσεις, που υπέβαλε για την στήριξη των επιχειρήσεων τουρισμού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο θέμα της παραχώρησης  αιγιαλού και παραλίας.

Ειδικότερα και την διάρκεια  τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, που έγινε στις 30-03-2021, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.ΑΕ.Ν. και οι Πρόεδροι των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας, για το θέμα της παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας, μεταξύ των άλλων, ζήτησαν, ειδικά για το 2021, να μειωθεί σημαντικά το αντάλλαγμα της παραχώρησης, καθώς επίσης για την σύναψη νέων μισθώσεων να μην αποτελεί προϋπόθεση η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επικρατούν στην λειτουργία των επιχειρήσεων και των έκτακτων συνθηκών λόγω της πανδημίας.

Με την προαναφερόμενη ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών αφενός καταργείται η σχετική διάταξη της ΚΥΑ 47458ΕΞ2020, η οποία αναφέρεται  στην προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας και αφετέρου για το έτος 2021 το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται σε ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%) του υπολογισθέντος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ