10.7.2024 10:47

Πάνω από 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις μέχρι στιγμής - Δεν υπάρχει λόγος παράτασης, λέει το υπουργείο Οικονομικών

Στην τελική ευθεία για την υποβολή των φορολογικών - Στις 26 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής

Πάνω από 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής, χωρίς να υπάρχει πρόθεση για παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Φέτος, για πρώτη φορά, περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι είδαν τις δηλώσεις τους προ-συμπληρωμένες και αυτόματα υποβληθείσες, χωρίς την παρέμβαση φοροτεχνικού ή λογιστή. Μάλιστα, για το μισό εκατομμύριο από αυτούς, οι δηλώσεις υποβλήθηκαν αυτόματα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ 90,1 στα Παραπολιτικά, αναφέρθηκε στα πιθανά λάθη και αστοχίες του συστήματος, δηλώνοντας ότι από τους 1,3 εκατομμύρια πολίτες με προσυμπληρωμένες δηλώσεις, οι 430 χιλιάδες επέλεξαν να μην πληρώσουν λογιστή και να υποβληθεί αυτόματα η φορολογική τους δήλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι η 26η Ιουλίου. «Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εξελίσσεται ομαλά, με πάνω από 4,4 εκατομμύρια δηλώσεις να έχουν ήδη υποβληθεί. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, δεν υπάρχει λόγος για παράταση», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ