26.10.2018 11:08

ΟΕΒΕ ΧΙΟΥ | «Δυσλειτουργικό το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους επιχειρηματίες»

Χρονοβόρο και δυσλειτουργικό χαρακτηρίζει τον τρόπο υποβολής των δικαιολογητικών για το μεταφορικό ισοδύναμο για τις επιχειρήσεις η ΟΕΒΕ Χίου.  

«Ο τρόπος υποβολής των δικαιολογητικών είναι χρονοβόρος και δυσλειτουργικός για τους επιχειρηματίες, καθώς μετά τον έλεγχο και την έγκριση της χρηματοδότησης είναι υποχρεωμένοι, να καταχωρούν στην πλατφόρμα αναλυτικά, την κάθε φορτωτική ξεχωριστά, δηλώνοντας ημερομηνία, αριθμό στοιχείου, επωνυμία προμηθευτή, αξία κλπ, και στη συνέχεια να επισυνάπτουν μαζί την απόδειξη πληρωμής της φορτωτικής, να τα σκανάρουν και να τα προωθούν ηλεκτρονικά.

Πολλές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν καν τον εξοπλισμό και τις γνώσεις για να τρέξουν τη διαδικασία, οπότε η λογιστική συνδρομή θα είναι αναπόφευκτη. Κρίνουμε ότι, θα είναι πολλές οι επιχειρήσεις που δε θα  συμμετέχουν στη δράση αυτή, καθώς το κόστος της υποβολής των δικαιολογητικών θα είναι ίσο, και κάποιες φορές μεγαλύτερο  από το ποσό που θα τους επιστραφεί.

Θεωρούμε λοιπόν ότι, η διαδικασία θα πρέπει να απλοποιηθεί, να γίνει πιο βατή για τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να υπάρχει νόημα για αυτές που θα υποβάλουν την αίτηση, καθώς επίσης να συμπεριληφθούν  επιλέξιμοι κωδικοί δραστηριότητας, ειδικότερα για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή αποκλείονται από την ευνοϊκή αυτή δυνατότητα πχ ενδεικτικά και όχι περιοριστικά κλάδοι ασφαλειών, λογιστών κομμωτών οι οποί μετακινούνται για τις ανάγκες της επιχείρησης τους, (σεμινάρια ενημερώσεις δειγματισμοί.)», αναφέρει.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ