4.10.2022 14:27

Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των νέων αγροτών της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανισοκατανομή πόρων και τα άδικα κριτήρια άφησαν 90 νέους αγρότες εκτός χρηματοδότησης

Το ζήτημα της άδικης κατανομής πόρων αλλά και της ανάγκης επανεξέτασης των κριτηρίων βάσει των οποίων κατανέμονται, τα κονδύλια επιδότησης των νέων αγροτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία αγροτών με τον αντιπεριφερειάρχη Χιου Παντελή Βρουλή, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργο Τούμπος.

Το πρόβλημα, όπως εξήγησαν σε δηλώσεις τους, ξεκινά από το γεγονός ότι τα κονδύλια κατανέμονται οριζόντια σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας και όχι ανά νησί, με αποτέλεσμα, οι καλλιέργειες στα υπόλοιπα νησιά να επιδοτούνται με παραπάνω σε αντίθεση με τις καλλιέργειες στη Χίο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη Χίο, έμειναν εκτός προγράμματος 90 νέοι αγρότες με το νησί μας να είναι τελευταίο σε ποσοστό χρηματοδότησης σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος τη Ε.Μ.Χ. Γιώργος Τούμπος, συναντήθηκε ήδη με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, με τον οποίο απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε αφενός να τροποποιηθούν τα κριτήρια κι αφετέρου να αυξηθούν τα κονδύλια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο κ. Τούμπος εκτός των άλλων, επεσήμανε ότι, η πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει τη συγκεκριμένη αδικία αφού αν συνεχίσει η αξιολόγηση των αιτήσεων με το υφιστάμενο καθεστώς σύντομα οι νέοι αγρότες της Χίου θα μείνουν και πάλι εκτός από νέα προγράμματα ενισχύσεων που ακολουθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ