20.3.2024 11:18

Μαστίχα και σούμα στα 100 καλύτερα αποστάγματα της Ευρώπης

Η Ελληνική γη παράγει άριστες πρώτες ύλες για την παραγωγή αποσταγμάτων.

Φρούτα, καρποί, αρωματικά βότανα και σπόροι αποτέλεσαν τη βάση για την παραγωγή ποτών όπως, η τσικουδιά, το ούζο, το τσίπουρο, το ρακόμελο, η μαστίχα, η σούμα και ένα πλήθος αποστάγματα, που συναντά κανείς ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.

Η παράδοση της απόσταξης που χάνεται στο βάθος των ιστορικών χρόνων, συνεχίστηκε από το Βυζάντιο στο Άγιο Όρος και διατηρήθηκε μέσα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας φτάνοντας μέχρι σήμερα, αξιοποιώντας τις παραπάνω πρώτες ύλες.

Το Taste Altas έχει κάνει αφιέρωμα στα 100 πιο διάσημα αποστάγματα στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και 7 ελληνικά.

Συγκεκριμένα στη 12η θέση βρίσκουμε την Τσικουδιά, στην 16η θέση βρίσκουμε τη Μαστίχα Χίου, στην 24η θέση βρίσκουμε το Τσίπουρο, στην 26η θέση βρίσκουμε το Ρακόμελο, στην 54η θέση το Μεταξά, στην 78η θέση βρίσκουμε το Ούζο και τέλος στην 96η θέση τη Σούμα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, Γιώργος Τούμπος σε ανάρτησή του ανέφερε: 

«Στην 12η θέση των 100 πιο διάσημων αποσταγμάτων στην Ευρώπη, βρίσκουμε την Τσικουδιά, και στην 16η θέση βρίσκουμε το λικέρ Μαστίχα Χίου, ενώ το ούζο και η σούμα στην 78η και 96η αντίστοιχα.

Η Τσικουδιά με την υποστήριξη του πολυπληθούς Τουριστικού ρεύματος της Κρήτης που αποτελεί γι αυτήν μια συνεχή διαφήμιση, και η Μαστίχα απλώς με το θεσπέσιο άρωμα, τις γαστριμαργικές ιδιότητες της, και τα εργαλεία marketing που χρησιμοποιούμε».

 

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ