4.5.2016 10:37

Κρατούν μικρό καλάθι

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΜΑΙΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Με χαμηλές προσδοκίες έχει ξεκινήσει στα εμπορικά καταστήματα του νησιού το εκπτωτικό δεκαήμερο του Μαΐου.

Η κίνηση στα καταστήματα λόγω Πάσχα ήταν ικανοποιητική, μικρότερη όμως των προσδοκιών και των αναγκών της αγοράς. Ο κόσμος ψώνισε τα απολύτως απαραίτητα αποφεύγοντας την οποιαδήποτε... υπερβολή.

Με δεδομένο ότι της εκπτωτικής περιόδου προηγήθηκαν οι αγορές για το Πάσχα, οι καταστηματάρχες δεν έχουν να περιμένουν και πολλά. "Θεωρούμε πως ότι μπορούσαν να αγοράσουν οι καταναλωτές, το αγόρασαν το Πάσχα.  Δεν λείπουν ούτε οι χαμηλές τιμές, ούτε οι ώρες ούτε οι εκπτώσεις. Εκείνο που λείπει από τον κόσμο είναι τα χρήματα για αν ψωνίσουν." δήλωσε στον "π" έμπορος της Απλωταριάς.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 4 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, βάσει του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο και για τον λόγο αυτό η ΓΣΣΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεεργιακή κινητοποίηση.

Οι εκπτώσεις

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, το 10ήμερο των εκπτώσεων ξεκινά στις 2 Μαΐου, επειδή η Πρωτομαγιά είναι αργία και θα λήξει το Σάββατο 10 Μαΐου καθώς οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ