24.3.2018 9:15

Χρηματοδοτική στήριξη για να τολμήσουν τη συμμετοχή στο Π.Α.Α. δεσμεύτηκε η Τράπεζα Πειραιώς στους μαστιχοπαραγωγούς

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη του αγροτικού τομέα ανέλυσε διεξοδικά κλιμάκιο της Τράπεζας Πειραιώς σε ημερίδα που διοργάνωσε από κοινού με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών για τα Σχέδια Βελτίωσης και τα υπόλοιπα επιχορηγούμενα προγράμματα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 -2020.

 «Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ήδη, εδώ και πολύ καιρό, προετοιμασμένη για να στηρίξει την επόμενη ημέρα του αγροτικού τομέα και αυτό το κάνει πράξη.Αναγνωρίζει πως η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τον εν λόγω τομέα και στόχος της Τράπεζας είναι να συνεχίσει να τον υποστηρίζει έμπρακτα και συνολικά, θεωρώντας ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές και περιθώρια ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς συμπληρώνοντας: «Εξελισσόμαστε καθώς «ακούμε» εσάς, τους παραγωγούς, και αναζητούμε καλύτερες λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου». Κλείνοντας, ανέφερε πως η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να είναι δίπλα στον αγρότη και την αγροτική επιχείρηση. Διαθέτει τις ικανότητες, τους πόρους και τη διάθεση, προκειμένου να συνδράμει τις υγιείς επιχειρηματικές μονάδες του αγροδιατροφικού τομέα, για να συνεχίσουν να αποτελούν την κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, προσφέροντάς τους αποτελεσματικά προϊόντα και καινοτόμες λύσεις.

Ο κ. Αλέξης Πολυτάκης,Επικεφαλής της Ανάπτυξης Εργασιών του Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς ανέδειξε τις ευκαιρίες που προκύπτουν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα από το υπομέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης. Μιλώντας για τη νέα φιλοσοφία της Τράπεζας στη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις, παρουσίασε με ένα παράδειγμα την προσέγγιση της Τράπεζας για την υποστήριξη των νέων σχεδίων βελτίωσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Η Τράπεζα Πειραιώς έχει έτοιμες υποδομές για τη χρηματοδοτική στήριξη προκειμένου να αξιοποιηθούν τα μέτρα του ΠΑΑ από τους παραγωγούς. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων για τη συνολική κάλυψη των αναγκών των αγροτών, το οποίο περιλαμβάνει το επενδυτικό δάνειο, την εγγυητική επιστολή για τη λήψη προκαταβολής και το δάνειο έναντι επιχορήγησης».

Ο κ. Ιωάννης Ζαχαρής, Επικεφαλής της Συμβολαιακής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, το μοντέλο συνεργασίας μεταξύ παραγωγών, συνεταιρισμών και επιχειρήσεων. Στην πρώτη πενταετία εφαρμογής του έχουν υλοποιηθεί πάνω από 300 συμβόλαια μεταξύ συνεταιρισμών και επιχειρήσεων, με περίπου 25.000 παραγωγούς. Το βασικό όφελος για τους παραγωγούς είναι ευέλικτη κάλυψη της αναγκαίας ρευστότητας για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν για την παραγωγή τους, με μόνη διασφάλιση το συμβόλαιο με την Ένωση. Παράλληλα, τα οφέλη για την Ένωση, ανέφερε, ότι είναι η βελτίωση της ποιότητας και αύξηση της ποσότητας του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεών της, η απελευθέρωση ρευστότητας με σκοπό την κάλυψη άλλων αναγκών, όπως προώθηση προϊόντων και τελικά η ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ