20.3.2018 10:42

Εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης…

Σε συσπείρωση και αγώνα καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων τους εργαζομένους της ΒΙΑΛ.

Στο πλευρό των "κακοπληρωμένων" εργαζομένων της ΒΙΑΛ βρίσκεται το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, καλώντας τους να ενωθούν και να εναντιωθούν τόσο στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και σε όποιον διαχειρίζεται την παρούσα κατάσταση. Σε ανακοίνωση του το Σωματείο ζητά τη συσπείρωση όλων των εργαζομένων, σε όλους τους τομείς, της ΒΙΑΛ. 

"Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου, όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι, με συμβάσεις κάθε είδους έχει ως εξής: κοινωφελή 400-500€, μπλοκάκια (ΚΕΛΠΝΟ, ΜΚΟ), μόνιμοι απλήρωτοι για μήνες (ΣΟΧ), απλήρωτοι συμβασιούχοι (άσυλο), γενικών καθηκόντων, απλήρωτοι στην ιδιωτική καθαριότητα.

Μόνη απάντηση στη μισοδουλειά, τη μισοανεργεία και τη μισοζωή, είναι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ενωθούν απέναντι στον κοινό αντίπαλο: τα αφεντικά του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Σε αυτή τη βάση η ενότητα των εργαζομένων είναι αναγκαία και επιτακτική.

Σε αυτή τη βάση μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους έχοντας αποκούμπι το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, που σταθερά στέκεται στο πλευρό τους. Σε συμμαχία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων εκτός ΒΙΑΛ, που βρίσκονται ήδη σε αγωνιστικές διεργασίες για να μην απολυθούν στο τέλος του μήνα.

Οργανώνουμε τον αγώνα, δεν εγκλωβιζόμαστε σε νομικά "τερτίπια". Αξιοποιούμε το όποιο "παράθυράκι" του νόμου χωρίς να έχουμε αυταπάτες, γιατί ότι ο νόμος είναι των αφεντικών. Νόμος δικός μας είναι το δίκιο των αναγκών μας, το δίκιο του εργάτη.

Χρειάζεται συσπείρωση στο σωματείο και αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, για να διεκδικήσουμε συλλογικά και όχι καθένας μόνος του τα δικαιώματά μας.

Κλείνουμε τα αυτιά μας σε όσους μας "συμβουλεύουν" να μην αντιδρούμε, να είμαστε σε «αναμονή» και συνεχή «άμυνα», γιατί «θα γίνουμε στόχος και δεν θα κερδίσουμε». Η πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικης Πολιτικής δεν πρέπει να σπείρει τον εφησυχασμό.  Οι μειωμένες απαιτήσεις, η λογική του μικρότερου κακού, μας φέρνει διαρκώς μπροστά στο μεγαλύτερο κακό".

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ