Οικονομία

19/2/20 14:06

τελ. ενημ.: 20/2/20 0:33

ΗΧΗΤΙΚΟ – Το Δημόσιο φρέναρε επένδυση 2 εκ. ευρώ του Ομίλου Τσάκου

Εδώ και έξι μήνες ο Όμιλος περιμένει την υπογραφή της παραχώρησης του κτιρίου «φάντασμα» που συνεχίζει να φρουρείται με χρήματα του κράτους

Αντιμέτωπος με τους ρυθμούς του Δημοσίου είναι αντιμέτωπος ο Όμιλος Τσάκου που παρά την οικονομικά αρνητική συγκυρία αποτελεί τον μοναδικό ίσως επενδυτή στο νησί που συνεχίζει να ξοδεύει εκ. ευρώ ποντάροντας στην ανάπτυξη της Χίου.

Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, όπου μετά τη μαρίνα στο Καστέλλο, ο Όμιλος Τσάκου αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Εταιρείας Αξιοποίησης του Δημοσίου για το κτίριο του Ξενία, στην περιοχή της Μπέλλα Βίστα.

Από τις δύο προσφορές που κατατέθηκαν, το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε ότι η οικονομικά πιο συμφέρουσα προσφορά είναι αυτή του Ομίλου Τσάκου με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ο πλειοδότης του διαγωνισμού.

Η ταλαιπωρία

Το ζήτημα που προκύπτει, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Μιχάλη Μπελέγρη είναι ότι από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και σήμερα η ΕΤΑΔ δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης του κτιρίου με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει στο Δημόσιο.

Όπως εξήγησε στον «π» ο Μιχάλης Μπελέγρης, η σύμβαση προβλέπει ότι ο όμιλος θα δίνει για 30 χρόνια στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 40.000 ευρώ ανά μήνα. Επιπλέον για ακατανόητους λόγους το ελληνικό δημόσιο συνεχίζει ακόμη και σήμερα να πληρώνει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης προκειμένου να φυλάει ένα κτίριο «φάντασμα».

«Αυτή η καθυστέρηση μας δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε ακόμη και σήμερα να προχωρήσουμε στην πολεοδομική αδειοδότηση του κτιρίου και στη συνέχεια στην αξιοποίησή του ως ξενοδοχείο. Ο όμιλος Τσάκου πήρε μία πρωτοβουλία να ξεκινήσει δύο μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ που δεν έχουν να κάνουν με το ότι ο όμιλος θα γίνει πλουσιότερος αλλά με το γεγονός ότι ο καπετάνιος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην επιχειρηματική δραστηριότητα του νησιού», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα»

Αναφερόμενος στις διαθέσεις του ομίλου ο κ. Μπελέγρης σημείωσε ότι όλα είναι έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το πρότζεκτ, το οποίο σε πρώτη φάση θα ξεπεράσει τα 2 εκ. ευρώ.

«Το ότι δεν έχει προχωρήσει είναι γιατί έγινε η αλλαγή διοίκησης στην ΕΤΑΔ μέσα στον Σεπτέμβρη και η νέα διοίκηση δεν είχε τα ίδια αντανακλαστικά. Θέλω να διευκρινίσω ότι είμαστε εντελώς έτοιμοι για τις επενδύσεις και για τη μαρίνα και για το Ξενία. Η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 2 εκ. ευρώ, χρήματα που θα πέσουν στην τοπική οικονομία. Είναι χρήματα που δεν περισσεύουν από τη Χίο», κατέληξε ο ίδιος.

 

Μιχάλης Μπελέγρης για Ξενία Χίου.mp3
Αρχείο mp3
Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση