15.3.2024 12:45

2ο Συνέδριο Φορέων Βιώσιμης Γαλάζιας Οικονομίας

Στο 2ο Συνέδριο Ενδιαφερόμενων Φορέων στη Βιώσιμη «Γαλάζια Οικονομία» που διεξήχθη στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2024, στο ίδρυμα Ευγενίδου, συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση, ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Παντελής Μπουρνιάς

Το συνέδριο αυτό συνδιοργανώθηκε από το Διακυβερνητικό Οργανισμό «Ένωση για τη Μεσόγειο (UfM)» και της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας  (DG MARE) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δια Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Μετέχοντες ήταν οι  επίσημες αντιπροσωπείες από τα 43 Κράτη – Μέλη της  Ευρωμεσογειακής λεκάνης, καθώς και οι εμπλεκόμενοι στο χώρο της Γαλάζιας Οικονομίας, με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και του διαλόγου μέσω συγκεκριμένων έργων και πρωτοβουλιών για την βιώσιμη ανάπτυξη.  

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, καθώς θα πραγματοποιηθούν 2 ολομέλειες και 11 συνεδρίες πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, όπως νησιωτικότητα, θαλάσσιες μεταφορές μηδενικών εκπομπών, απανθρακοποίηση, θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, γαλάζια επαγγέλματα κλπ. 

Ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, κ. Παντελής Μπουρνιάς, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την τιμή να παρευρίσκεται στο συγκεκριμένο συνέδριο, τόνισε τη σπουδαιότητά του και τις θετικές επιδράσεις που επιφέρει σε όλη τη Μεσογειακή Λεκάνη. Επίσης, επισήμανε ότι η Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία μπορεί να επιφέρει πλούτο και πολλαπλές θέσεις εργασίας στα νησιά με τα κατάλληλα κίνητρα Ανάπτυξης και να αναβαθμιστούν παράκτιες περιοχές και λιμάνια. 

Η Περιφερειακή Αρχή, έχοντας ως γνώμονα την Ανάπτυξη των νησιών, είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί από κοινού με άλλα κράτη και να υιοθετήσει λύσεις και καλές πρακτικές προς όφελος τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ