11.6.2024 15:10

24 εκθέτες στο φετινό «Άρωμα Χίου» στο Σύνταγμα από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου

Πιο ολοκληρωμένη από ποτέ και με τη συμμετοχή 24 εκθετών, που θα γνωρίσουν στο κοινό ένα ευρύ φάσμα τοπικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί φέτος η δράση «Άρωμα Χίου» στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος από τις 17 έως και τις 21 Ιουνίου.

Η έκθεση θα είναι καθημερινά επισκέψιμη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, με κύριο στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών της Χίου. Η περσινή επιτυχία της έκθεσης ενθάρρυνε τους διοργανωτές να διατηρήσουν τις ίδιες ώρες λειτουργίας, καθώς διαπίστωσαν σημαντική επισκεψιμότητα.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παντελής Λεγάτος, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες όπως:

Γευσιγνωσίες: Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χιώτικα προϊόντα, όπως η μαστίχα, τοπικά γλυκά και ποτά.

Χορευτικά: Ο Σύλλογος Πυργουσών Αττικής θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Παράλληλες Εκδηλώσεις: Κάθε μέρα θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις με θεματολογία που κυμαίνεται από την τοπική γαστρονομία μέχρι την πολιτιστική κληρονομιά της Χίου.

Φέτος, η έκθεση υποδέχεται την Mediterra της Ένωσης Παραγωγών, η οποία θα προσθέσει μια ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση με τα καινοτόμα προϊόντα της. Ο κύριος Λεγάτος τόνισε ότι η συμμετοχή της Mediterra, μαζί με άλλες δύο-τρεις νέες προσθήκες εκθετών, θα εμπλουτίσει περαιτέρω την έκθεση.

Η εκδήλωση "Άρωμα Χίου" στοχεύει στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και των μοναδικών προϊόντων της Χίου στο ευρύ κοινό της Αθήνας. Σύμφωνα με τον κύριο Λεγάτο, η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη απήχηση και ενδιαφέρον από τους επισκέπτες, γεγονός που καθιστά την φετινή εκδήλωση ακόμη πιο σημαντική για τους εκθέτες.

«Η έκθεση δεν είναι μόνο μια εμπορική ευκαιρία αλλά και μια γιορτή της χιώτικης παράδοσης και πολιτισμού. Με την πλούσια ποικιλία προϊόντων και δραστηριοτήτων, η εκδήλωση "Άρωμα Χίου" υπόσχεται να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες και να ενισχύσει την φήμη και την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων της Χίου αλλά και του νησιού γενικότερα», ανέφερε ο κ. Λεγάτος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ