17.1.2014 11:01

Δεδομένη η βούληση, αναζητείται ο τρόπος

ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που φτάνουν από το Υπουργείο Ανάπτυξης αναφορικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2012.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ύστερα από πιέσεις των δυο βουλευτών Κ. Τριαντάφυλλου και Κ. Μουσουρούλη, η  παρουσία και εποπτεία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κορασίδη ήταν καταλυτική, αφήνοντας σημαντικά περιθώρια αισιοδοξίας για την προς όφελος των μαστιχοπαραγωγών εξέλιξη της υπόθεσης.

Στη σύσκεψη, που συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΜΧ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ,  η συζήτηση, όπως αυτή οριοθετήθηκε από τον γενικό γραμματέα, είχε ως ζητούμενο την εξεύρεση των τεχνικών εκείνων λύσεων που θα επέτρεπαν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο την αποζημίωση των μαστιχοπαραγωγών. Αυτό είναι η κοινή βάση και θέση των εμπλεκομένων και, όπως διέρρευσε, προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζεται η συνεργασία και σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Οι ίδιες πηγές διαρρέουν ότι σύντομα θα βρεθεί, αν δεν έχει ήδη βρεθεί, η φόρμουλα εκείνη που μέσω ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ θα δοθούν αποζημιώσεις σχεδόν όλους τους πληγέντες μαστιχοπαραγωγούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ