Ναυτιλία

10/12/18 12:58

τελ. ενημ.: 10/12/18 13:07

Παγχιακό αίτημα για χρήση του λιμένα Μεστών και σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

Μελέτη σκοπιμότητας για την αξιοποίηση της δυτικής πύλης εξήγγειλε ο Διονύσης Τεμπονέρας

Η πολυπόθητη αξιοποίηση του Λιμένα των Μεστών αποτέλεσε το κοινό αίτημα των φορέων της Χίου κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που συγκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Φορείς του νησιού κι αιρετοί μετέφεραν στα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και στους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών τη βούληση της τοπικής κοινωνίας να αξιοποιήσει τη δυτική πύλη του νησιού, σε μία προσπάθεια το ταξίδι να γίνει συντομότερο και με σαφές οικονομικό όφελος για τους επιβάτες.

Όπως ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους, η Χίος είναι έτοιμη να υποστηρίξει σε αρχικό στάδιο την σύνδεση των Μεστών με το λιμάνι του Πειραιά, μία φορά την εβδομάδα αλλά και να προχωρήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την πιο συστηματική αξιοποίηση της δυτικής πύλης.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Γενικός Γραμματέας του Υ.Ε.Ν. και πρόεδρος του Σ.Α.Σ. Διονύσης Τεμπονέρας εξήγγειλε τη χρηματοδότηση μελέτης σκοπιμότητας για τον λιμένα των Μεστών, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο και θα αναδείξει τις δυνατότητες του αναξιοποίητου μέχρι σήμερα λιμένα.

Η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

Στο ίδιο πνεύμα οι τοπικοί φορείς επεσήμαναν και την αναγκαιότητα σύνδεσης της Χίου- μέσω του δρομολόγιου της άγονης γραμμής-  με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την Β. Αμπαζή εκ μέρους του εμπορικού συλλόγου Χίου να σημειώνει ότι η σύνδεση με το λιμάνι της Καβάλας δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Ευχαριστίες κι επιπλέον στήριξη ζήτησαν Ψαρά και Οινούσσες

Τέλος τόσο ο Δήμαρχος Ψαρών όσο και ο Δήμαρχος Οινουσσών, ευχαρίστησαν τα μέλη του Σ.Α.Σ. και την Attica Group για τη σύνδεση των νησιών τους απευθείας με τον Πειραιά, με τον Κ. Βρατσάνο να μεταφέρει το αίτημα για παραμονή και του δεύτερου δρομολογίου από Ψαρά για Πειραιά και τον χειμώνα καθώς και τη σύνδεση των Ψαρών με τον λιμένα της Βολισσού.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση