Ναυτιλία

12/11/18 14:32

τελ. ενημ.: 12/11/18 14:44

HXHTIKO | Ήρθε η ώρα να μάθουμε για ποια χρήση θέλουμε τα Μεστά

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» η μελέτη για την αξιοποίηση της δυτικής πύλης

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Κώστας Αναγνώστου | Chiosphotos.gr
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Κώστας Αναγνώστου | Chiosphotos.gr

Σημαντικές εξελίξεις για το ζήτημα της αξιοποίησης της δυτικής πύλης της Χίου, επιφυλάσσει ο Δεκέμβριος με τον Γενικό Γραμματέα του Υ.Ε.Ν. Διονύση Τεμπονέρα να δηλώνει στον «π» ότι το αίτημα του Λιμενικού Ταμείου για χρηματοδότηση της μελέτης που θα καταδείξει την ενδεδειγμένη χρήση του Λιμένα των Μεστών βρίσκεται στην τελική ευθεία.

«Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, η οποία έλαβε το σχετικό αίτημα από το Λιμενικό Ταμείο της Χίου για χρηματοδότηση. Αυτό το αίτημα έχει πλέον διαβιβαστεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα για τη χρηματοδότηση της μελέτης μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»», εξήγησε ο κ. Τεμπονέρας.

Ως προς τον φορέα υλοποίησης της μελέτης ο Γ.Γ. του Υ.Ε.Ν. επεσήμανε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του Λιμενικού Ταμείου της Χίου αν θα την αναθέσει σε ιδιώτη ή σε δημόσιο φορέα όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος υπενθύμισε το αυτονόητο ότι, η Ε.Ε. συνεχίζει να πιέζει ώστε να δοθούν απαντήσεις γιατί ένα έργο που στοίχισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό τον οποίο κατασκευάστηκε.  

MESTA_FILODIMOS 8c959afa2f.mp3
Αρχείο mp3
Σχόλια άρθρου: 0