2.7.2015 11:57

Τους έπνιξαν τα χόρτα

Μία άλλη εικόνα των ανακαινισμένων κτιρίων της οδού Δημοκρατίας αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του «π» με την πυκνή βλάστηση να πνίγει την άλλη όψη των καταστημάτων δηλαδή από την πλευρά της οδού Καρπασίας.

Όπως κατήγγειλαν οι καταστηματάρχες στον «π» παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους να προβεί ο Δήμος σε χορτοκοπές, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό μέχρι στιγμής με την αιτιολογία ότι το έργο δεν έχει ακόμα παραδοθεί και συνεπώς απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο Δήμος που αρνείται να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία, προέβη σε χορτοκοπή μόνο ενός τμήματος λόγω εκδηλώσεων σε ένα από τα νέα δημοτικά κτίρια της οδού Δημοκρατίας.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Παρακαλούμε να κάνουν κάτι. Τα χόρτα έχουν φθάσει σε ύψος 1,5 μέτρου και δεν μας αφήνουν να κάνουμε το παραμικρό με την αιτιολογία ότι μπορεί να χαλάσουμε τα λουλουδια. Ποια λουλούδια; Αυτά που έχουν καλυφθεί από τα αγριόχορτα;» επεσήμαναν οι ίδιοι στον «π».

Τη δική του εκδοχή για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έδωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης σημειώνοντας ότι: «ο εργολάβος του έργου απειλεί με δικαστική προσφυγή σε περίπτωση που επέμβουμε με την αιτιολογία ότι δεν έχει ακόμα παραδοθεί το έργο. Κατανοούμε τους καταστηματάρχες όμως η κατάσταση είναι τέτοια που μας δεσμεύει. Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας».

Μέχρι τότε πάντως οι καταστηματάρχες καλούνται να πληρώνουν τα νέα αυξημένα ενοίκια χωρίς από πλευράς του Δήμου να γίνεται κάποια ενέργεια έστω και ως προς τα στοιχειώδη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ