26.1.2022 14:38

«Το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου δεν μπορεί να στηρίξει άδεια δρομολόγια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω Covid19 δημιουργεί σημαντικά προβλήματα

Την εκδοχή του Αστικού ΚΤΕΛ Χίου για την περικοπή των δρομολογίων, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στη μετακίνηση των φοιτητών, εξέφρασε μέσω του «π» ο εκπρόσωπος της εταιρείας και μέλος της διοίκησης Γιώργος Ξυλάς.

Όπως είπε, «Για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου έβγαλε μια ανακοίνωση ότι θα εκτελέσουμε δρομολόγια Σαββάτου. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μικρότερο αριθμό δρομολογίων από τις καθημερινές. Βλέπετε ότι αυτή τη στιγμή και με αυτό τον καιρό δεν υπάρχει καθόλου κόσμος έξω για να κινηθεί».

Η κίνηση στα αστικά λεωφορεία όπως ανέφερε ο κ. Ξυλάς έχει μειωθεί «δραματικά» και ως εταιρία το Αστικό ΚΤΕΛ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, να πραγματοποιεί άδεια δρομολόγια.

Ο κ. Ξυλάς διευκρίνισε ότι, το 3ήμερο που τα σχολεία είναι κλειστά  τα λεωφορεία περνούν από τις 08:30 μέχρι και τις 14:50. Έτσι το απόγευμα οι φοιτητές δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου.

Ο κ. Ξυλάς διαβεβαίωσε ότι το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου βρίσκεται σε συζητήσεις με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από την αρχή της χρονιάς προκειμένου να προστεθούν επιπλέον μισθωμένα δρομολόγια:

«Υπήρχαν και άλλες χρονιές ένα βραδινό δρομολόγιο αλλά φέτος δεν έχει γίνει κάτι ακόμα. Εάν υπήρχε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο για μισθωμένο δρομολόγιο εννοείται ότι αυτή την στιγμή δεν θα είχαν σταματήσει τα λεωφορεία».

Τέλος, ο κ. Ξυλάς αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρία καθώς υπάρχει σημαντική μείωση της κίνησης ήδη από το 2020 και μοναδική ελπίδα για την επιβίωση της εταιρίας αποτελεί η σύμβαση με τα σχολικά δρομολόγια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ