24.5.2021 10:50

Τμήμα Παιδιών και Εφήβων: Ο «Σπόρος» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου έγινε 25 ετών!

Γράφει η Μ. Γιαλούση, Διοικητική Υπάλληλος Τμήματος Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

22/2/1996: Με χαμόγελο και κέφι για σκληρή δουλειά 14 επαγγελματίες ψυχικής υγείας υπογράφουν το καταστατικό σύστασης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου», που είχε έδρα τη Χίο.

Όραμα και στόχος τους ήταν η κάλυψη των αναγκών των οικογενειών της Χίου, που έχρηζαν υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής. Απώτερος σκοπός ήταν οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να εξυπηρετούνται στον τόπο τους, στην ακριτική Χίο και να μην χρειάζεται να ξενιτεύονται στα μεγάλα αστικά κέντρα ή ν’ αφήνουν ακάλυπτες τις ανάγκες των παιδιών τους.

Πυξίδα και εφόδια στο ταξίδι αυτό ήταν η όρεξη για προσφορά, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η δίψα για συνεχή εκπαίδευση.

22/2/2021: 25 χρόνια μετά, το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου έχει μεγαλώσει. Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας ήταν πολλές και η διάθεση των εργαζομένων μας ν’ ανταποκριθούν σ’ αυτές, πάντα παρούσα. Δημιουργήθηκαν κι άλλες δομές της εταιρείας και ο σπόρος αυτής της οικογένειας, μετονομάστηκε σε Τμήμα Παιδιών και Εφήβων.

Στο πέρασμα αυτών των χρόνων 3704 παιδιά, έφηβοι και οικογένειες εμπιστεύθηκαν τις υπηρεσίες που παρέχουμε.

Η διεπιστημονική ομάδα του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων, η δεύτερη μας οικογένεια, μεγάλωσε και πλέον αριθμεί 16 άτομα. Εμπλουτίστηκε με νέες ειδικότητες και περισσότερες προσεγγίσεις προσφέροντας πολύπλευρες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Παράλληλα είναι σε θέση να εκπαιδεύει νέους επαγγελματίες ή φοιτητές ανθρωπιστικών επιστημών. Η διεπιστημονική ομάδα είναι ένα ζωντανό σύστημα που εξελίσσεται. Ο πυλώνας όμως αυτής της οικογένειας παραμένει ο ίδιος.  Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής σε παιδιά/εφήβους, οικογένειες. Η διαρκής εκπαίδευση των επαγγελματιών αποτελεί εχέγγυο για την  υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών με εφαλτήριο τη φροντίδα, τη στήριξη και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εργαζόμενους που με χαρά και αυταπάρνηση έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος, τους εθελοντές μας που πάντα είναι αρωγοί στο έργο μας καθώς και τον καθένα ξεχωριστά που μας εμπιστεύθηκε. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας με τον ίδιο ζήλο στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο.

Σβήνουμε τα 25 κεράκια μας με αγάπη γι’ αυτό που δημιουργήσαμε και ορμή γι’ αυτό που ονειρευόμαστε, ως αναπόσπαστο και δυναμικό κομμάτι της κοινότητας.

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, τηλ 2271020000(εσωτ.1)

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ