22.9.2012 18:47

Θέλουν να γίνουν... Βερίτη

«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ» ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ «Π» ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Φωνή απόγνωσης και αγανάκτησης προς τον Δήμο και την Περιφέρεια υψώνουν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια είναι κτισμένα κατά μήκος του Κανδήλου ποταμού στην περιοχή του ΙΚΑ.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες κρίνουν απαραίτητη τη διάνοιξη του ποταμού ώστε οι φερτές ύλες να μη μπλοκάρουν την ομαλή ροή των υδάτων, κανείς μέχρι τώρα, με πρόσχημα σχετική απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει την επέμβαση στον ποταμό, δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα.
 
«Οι εφιάλτες ξεκινούν με τα πρωτοβρόχια»
 Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο κάτοικος της περιοχής Ε. Χαϊδεμένος μέσα σε διάρκεια 15 ετών έχει ζήσει ολοκληρωτική καταστροφή του σπιτιού του τουλάχιστον 5 φορές ενώ κάθε χειμώνα δημιουργούνται προβλήματα από τη στασιμότητα των υδάτων.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο κ. Χαϊδεμένος μαζί με την οικογένειά του είναι το γεγονός ότι με τις πρώτες βροχές αναγκάζονται να βάζουν σίδερα μπροστά στην πόρτα του σπιτιού ώστε να μην πλημμυρίζουν.
«Δεν απαιτούμε κάτι παράνομο, απαιτούμε ότι γίνεται στη Βερίτη και στις άλλες περιοχές να γίνει και στη δική μας. Το 2010 το ύψος του νερού μέσα στο σπίτι έφθασε τα 1,60 μέτρα. Όχι μόνο στο δικό μου αλλά και σε άλλα σπίτια. Αν δεν ήταν το σπίτι διώροφο ούτε και ξέρω πως θα σωνόμασταν», ανέφερε ο ίδιος.
 
Μαζεύουν υπογραφές
Σε αυτά τα πλαίσια πάντως και με βάση των εμπαιγμό των τελευταίων 5 χρόνων οι κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα να μαζεύουν υπογραφές προκειμένου σύμφωνα με το κείμενο διαμαρτυρίας αφενός να ξεκινήσουν εργασίες για τη διάνοιξη του Κανδήλου ποταμού αφετέρου να αφαιρεθεί το τσιμεντένιο διαχωριστικό που είχε τοποθετηθεί κάτω από τον δρόμο επί δημαρχείας Μπουμπάρη, χωρίζοντας τον ποταμό στα δύο και που σύμφωνα με τους ίδιους συγκρατεί τη φερτή ύλη με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει ο ποταμός.
Η ανησυχία πάντως των κατοίκων σύμφωνα με τον κ. Χαϊδεμένο οφείλεται κυρίως στο γεγονός της μείωσης της απορροφητικότητας του εδάφους μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου.
«Δεν μπορούμε να δούμε την περιουσία μας να καταστρέφεται για 6η φορά. Ας έρθουν στη θέση μας και επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους», κατέληξε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ