14.11.2023 17:40

Σύγκρουση Κάρμαντζη – Ζερβάκη στην εκπνοή της δημοτικής θητείας

«Δεν νομιμοποιούμε την ανανέωση της σύμβασης Ζερβάκη στον ΑΟΤΑ», διαμηνύει μέσω του «Π» ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης

Η πρόθεση του προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Χίου «Τριήρης Αναπτυξιακή» Αντώνη Ζερβάκη, έτσι όπως αυτή αποκαλύφθηκε μέσα από σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Αστραπάρης», προκάλεσε την παρέμβαση του απερχόμενου Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, αποκαλύπτοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο μία καλά κρυμμένη κόντρα η οποία ήρθε στην επιφάνεια μετά τον α’ γύρο των εκλογών, μεταξύ του τελευταίου και του άλλοτε στενού συνεργάτη του Δημάρχου Χίου, επιλογή η οποία όχι μόνο δίχασε τη δημοτική αρχή αλλά δημιούργησε και πολλά προβλήματα κατά τη διετή παραμονή του κ. Ζερβάκη στη θέση του Γ.Γ. του Δήμου Χίου, ο οποίος απομακρύνθηκε εσπευσμένα πλην διακριτικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Ζερβάκης, ανέλαβε πρωτοβουλία να ανανεώσει τη θητεία του στο τιμόνι της «Τριήρης Αναπτυξιακή» κατά 1 χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 και προς τούτο συγκαλεί την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του αναπτυξιακού οργανισμού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον «Π» ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σημείωσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή, δεν νομιμοποιεί και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με τις ενέργειές της καμία ανανέωση και παραμονή του κ. Ζερβάκη στο τιμόνι του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου, καταψηφίζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση.

Όπως εξήγησε ο κ. Κάρμαντζης, η απόφαση για παραμονή ή μη του κ. Ζερβάκη στο τιμόνι του ΑΟΤΑ, θα πρέπει να ληφθεί αποκλειστικά από τη νέα δημοτική αρχή, η οποία θα είναι και αποκλειστικά υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ