17.11.2023 11:07

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου - Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκαθοδηγούμενη δικτατορία της 21ης Απρίλη, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα συνθήματα για «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» και «Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ», εκτός από την πύλη του Πολυτεχνείου και στη συνείδηση των εργαζομένων.

Την σπίθα που άναψε τις μέρες του Νοέμβρη του 1973, την κράτησαν άσβεστη οι αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης στις φυλακές, στις εξορίες, στα βασανιστήρια, αναδεικνύοντας την δύναμη που έχει ο λαός. Με τον αγώνα του μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Τα διδάγματα εκείνης της περιόδου μας δείχνουν ότι με τον αγώνα μας μπορούμε να κάνουμε ριζικές ανατροπές στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Να βάλουμε φρένο στα σχέδια κυβέρνησης ΕΕ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που εμπορευματοποιούν κάθε κοινωνικό αγαθό παιδεία, υγεία, νερό, κοινωνική ασφάλιση κλπ. Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κόντρα στην ημιαπασχόληση, τις 13 ώρες δουλειάς, τη ζωή λάστιχο που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων συναδέλφων μας τα τελευταία χρόνια.

Χρειάζεται να αναπτυχθεί ακόμα πιο δυνατά η αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό λαό που εδώ και ένα μήνα σφαγιάζεται, με τις πλάτες των ΗΠΑ- ΕΕ, από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ. Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει σε επικίνδυνα μονοπάτια τον Ελληνικό λαό, δίνοντας «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ- ΝΑΤΟ για να βοηθάνε τον σφαγιασμό χιλιάδων παιδιών και αμάχων, εκτοπίζοντας τους Παλαιστίνιους από τα εδάφη τους, συνεχίζοντας το έγκλημα που διεξάγεται εδώ και δεκάδες χρόνια. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιών που μαζί στηρίζουν τη θεωρία της αυτοάμυνας του Ισραήλ, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για το αιματοκύλισμα που συντελείται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να δώσουν μαζικά το παρόν στη συγκέντρωση έξω από την πύλη του Μιχάλιου κτιρίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023 και ώρα 18:00. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και σε κάθε αγωνιζόμενο λαό. Να βάλουμε τις βάσεις για νέους δυναμικούς και μαζικούς αγώνες, οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας που είναι στήριγμα για κάθε εργαζόμενο. 

Δεν μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση. Παίρνουμε θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας, παλεύοντας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Βαδίζοντας σ’ αυτό το δρόμο της σύγκρουσης μπορούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ