21.1.2022 13:43

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Χίου για την «Ελπίδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι την Κυριακή οι αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων

Σε ετοιμότητα βρίσκεται από σήμερα ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίς» που όπως όλα δείχνουν από αύριο Σάββατο θα επηρεάσει σημαντικά τα νησιά του Αιγαίου.

Ο Δήμος έχει συγκεντρώσει ποσότητες αλατιού ενώ τα μηχανήματα για την απομάκρυνση του χιονιού είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση. Η Πολιτική Προστασία είναι καθ’ όλα έτοιμη και ήδη έχει πραγματοποιήσει συνεδριάσεις για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας.

Με αφορμή το κύμα κακοκαιρίας που ενδεχομένως να επηρεάσει και την κανονικότητα της ζωής των πολιτών ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα σχολεία να μην λειτουργήσουν τη ερχόμενη Δευτέρα ωστόσο την Κυριακή διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για την τελική απόφαση.

«Ήδη, έχω κάνει μια επαφή με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι σίγουρο ότι δεν μας αφήνει αδιάφορους. Θα εκτιμήσουμε αύριο και μεθαύριο την κατάσταση και φυσικά μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι για να είναι έτοιμοι οι γονείς θα ενημερωθούν τελικά για το πώς θα πάμε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη» δήλωσε ο κ. Κάρμαντζης.

Η πρόθεση του Δημάρχου πάντως είναι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά καθώς η λειτουργία τους προϋποθέτει την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως είναι τα ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ