7.10.2021 14:49

Προ covid-19 εποχές στην εστίαση της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγνωστο παραμένει αν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του προσωπικού

Από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου οι εμβολιασμένοι θα απολαύσουν περισσότερες ελευθερίες στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Συγκεκριμένα τα νέα μέτρα όπως ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας παρέχουν περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Εστίασης, Κ. Βεζέρης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα νέα μέτρα τα οποία σηματοδοτούν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα οι χώροι διασκέδασης θα λειτουργούν στο 100% της δυναμικότητας τους για πλήρως εμβολιασμένους πελάτες ή πελάτες που διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.  

«Δεν θα ισχύει πλέον το 60% και 85% καθήμενοι, θα μπορούν να είναι όπως πριν τα μέτρα».

Αντίθετα στους εξωτερικούς χώρους οι επιχειρηματίες θα δέχονται εμβολιασμένους και μη τηρώντας παράλληλα και τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Ωστόσο αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν οι εργαζόμενοι οφείλουν υποχρεωτικά να είναι εμβολιασμένοι:

«Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τους εργαζόμενους γιατί άφησαν να εννοηθεί ότι και οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν… υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις και θα δούμε στο τέλος το ΦΕΚ το οποίο θα ισχύσει από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου».

Τέλος τα νέα μέτρα για τον κ. Βεζέρη είναι μια θετική εξέλιξη προκειμένου και τα καταστήματα που λειτουργούν αποκλειστικά με κλειστούς χώρους να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ