19.5.2021 14:30

Παραμένει η ΒΙ.ΑΛ., παραμένουν απλήρωτοι και οι Χαλκούσοι

Σε δυο σημεία «κολλάει» η καταβολή αποζημιώσεων στους Κατοίκους του Χαλκειούς καθώς οι προϋποθέσεις που συνοδεύουν την συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν διευκολύνουν τη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Χαλκειούς, Β. Βίγκας σε δηλώσεις του διευκρίνισε τα δυο σημεία στα οποία δημιουργείται το πρόβλημα. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σε περίπτωση που έχουν φορολογικές εκκρεμότητες όπως για παράδειγμα να χρωστάνε, μέχρι να ξεχρεώσουν αυτό το ποσό και να πάρουν τη φορολογική ενημερότητα και να την προσκομίσουν έχει λήξει κάποιου άλλου η φορολογική ενημερότητα».

Άλλο ένα σημείο στο οποίο στάθηκε είναι ότι ζητείται από τους δικαιούχους η προσκόμιση απόδειξης που θα αποδεικνύει την αποκατάσταση ζημιάς.

Έτσι για τους κατοίκους του Χαλκειούς μοναδική λύση αποτελεί η έκδοση νέας τροποποιητικής  ΚΥΑ, την οποία όπως δήλωσε ο κ. Βίγκας έχουν φροντίσει να εκδώσουν αρμόδια Υπουργεία σε σύντομο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 100 κάτοικοι για το 2019 διεκδικούν την συγκεκριμένη αποζημίωση ενώ συνολικά για τα προηγούμενα και επόμενα χρόνια είναι περισσότεροι.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ