21.1.2013 14:56

Οι όροι για μετεγγραφές φοιτητών

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποιος μπορεί να μετεγγραφεί μόνο σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα με αυτήν που πέτυχε κατά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012. Η αντιστοιχία των τμημάτων θα επικαιροποιηθεί και σύντομα θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και η πλήρης λίστα των ασθενειών-παθήσεων που λειτουργούν ως συμπληρωματικό κριτήριο για την πραγματοποίηση μετεγγραφών.
Δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:
Εκκαθαριστικό των εισοδημάτων του 2011.
Βεβαίωση από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε περίπτωση ανεργίας των γονέων ή κηδεμόνων, που αποδεικνύει το διάστημα κατά το οποίο είναι ή ήταν άνεργοι κατά το 2012.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από κρατικούς φορείς για τους ίδιους ή για γονείς ή για τέκνα ή για αδελφούς ή για συζύγους.
Βεβαίωση σπουδών αδελφού ή αδελφής από το τμήμα στο οποίο φοιτά.
Βεβαίωση πως είναι τέκνο θύματος τρομοκρατίας.
Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν έως και δύο τμήματα, διαφορετικών πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, αρκεί να υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ του τμήματος εισαγωγής του κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011-2012 και του τμήματος για το οποίο υποβάλλει αίτηση.
Ο υποψήφιος κατά την αίτησή του θα δηλώνει τη σειρά προτίμησης των τμημάτων στα οποία αιτείται τη μετεγγραφή του. Η διαδικασία των μετεγγραφών θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο, ώστε οι μετεγγραφέντες να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο νέο τμήμα με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.
πηγη: ΕΘΝΟΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ