12.1.2021 13:37

Νίκος Νύκτας : "Άμεσα υλοποιήσιμη η απόφαση για κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ."

Για σπουδαία απόφαση η οποία δρομολογεί άμεσες εξελίξεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού στη Χίο, έκανε λόγο ο δικηγόρος του Δήμου Χίου Νίκος Νύκτας, που είχε αναλάβει την υπόθεση της κατάθεσης αγωγής για απόδοση της ΒΙ.ΑΛ. από το Υπουργείο Μετανάστευσης στον Δήμο Χίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νύκτας επεσήμανε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι άμεσα εφαρμόσιμη, λέγοντας ότι το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει το ακίνητο στον Δήμο Χίου εντός ενός μήνα, με τη βασική προϋπόθεση ότι από την πλευρά του πρώτου δεν θα ασκηθεί έφεση.

Σύμφωνα όμως με τον ίδιο, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, οι πιθανότητες να δικαιωθεί το Δημόσιο είναι απειροέλαχιστες, αφού το Υπουργείο Μετανάστευσης, συνεχίζει να χρησιμοποιεί παράνομα τη ΒΙ.ΑΛ. ως χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης από τις αρχές του 2019, οπότε και έληξε η 3ετής σύμβαση παραχώρησης.

«Έρχεται η ώρα της απελευθέρωσης του Χαλκειούς, αφού δικαιώθηκε ο αγώνας όσων πιστέψαμε σε αυτή την προσφυγή. Ότι θα κλείσει η ΒΙ.ΑΛ. είναι πλέον το μόνο σίγουρο», εξήγησε ο κ. Νύκτας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ