26.5.2016 18:13

Νεαρός Αφγανός προσπάθησε να αυτοκτονήσει για το άσυλο

ΑΠΟΦΕΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εδώ και μέρες περιγράφουμε την οριακή κατάστααη που βιώνουν οι πρόσφυγες, απουσία ξεκάθαρης πολιτικής από την κυβένρησης αναφορικά με το μέλλον τους. Μέρες τώρα λέμε σε κάθε τόνο ότι το θέμα του ασύλου είναι απλά... τελειωμένο καθώς η διαδικασία δεν μπορεί να θεωρηθεί λογική και αποτελεσαμτική από κανέναν. Γύρω στο μεσημέρι το ποτήρι για έναν Αφγανό μετανάστη ξεχείλισε... Πήρε ένα σχοινί, ανέβηκε πάνω σε μια αποθήκη και στη συνέχεια κρεμάστηκε στο κενό θέλοντας να δώσει ένα τέλος στη ζωή του και να εκφράσει παράλληλα την διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι από τη μια παραμένει σε έναν τόπο που δεν έχει μέλλον, από την άλλη η διαδικασία για την παραμονή του παραμένει αδιάφορη. 

Με την άμεση επέμβαση των αστυνομικών πυο βρίσκονται στην ΒΙ.ΑΛ. ο νεαρός Αφγανός πρόλαβε και σώθηκε. Μάλιστα στην προσπάθεια του να τον πιάσει από το κενό, αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι. 

Αυτά όμως δεν είναι λύσεις που τις δίνει η τοπική κοινωνία. Είναι ευθύνη της πολιτείας να δηλώνει παντού και πάντα την παρουσία της και την πρόνοιά της. Δυστυχώς, τα νησιά για άλλη μια φορά καλούνται να διαχειριστούν και το ψυχολογικό βάρος αυτής της απελπισίας των προσφύγων. Αυτών που θέλουν να φύγουν και αυ΄των που παραμένουν εγκλωβισμένοι....παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ