26.7.2021 14:12

Να ανοίξει η συζήτηση για τη συντήρηση και επανασχεδιασμό του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ

Το σημείο από το οποίο πιθανολογείται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά του Σαββάτου.

«Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε οποιαδήποτε πυρκαγιά στη Νότια Χίο εν μέσω κέντους»

Την έντονη ανησυχία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου προκάλεσε η μεταμεσονύκτια πυρκαγιά του Σαββάτου στ' Αρμόλια, που παρολίγο να θέσει σε κίνδυνο μεγάλο αριθμό μαστιχόδεντρων, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Μ.Χ. Γιώργο Τούμπο, εάν το αρχικό μέτωπο εκδηλώνονταν 500 μέτρα μακρύτερα από το σημείο εκδήλωσης τότε η τροπή θα ήταν τελείως διαφορετική.

Με δεδομένο ότι, οι υπόνοιες για τα αίτια της πυρκαγιάς περιστρέφονται γύρω από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. επεσήμανε εκ νέου την ανάγκη για σοβαρή συντήρηση, εκσυγχρονισμό και τέλος επανασχεδιασμό του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως είπε, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά εν μέσω κέντους και δυνατών ανέμων, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη νότια Χίο, η οποία περιορίστηκε άμεσα χάρη στην αστραπιαία κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αλλά και των εθελοντικών ομάδων που έσπευσαν στο σημείο.

«Προ δύο ετών αποστείλαμε εξώδικη καταγγελία στον ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας το δίκτυο να συντηρηθεί και να εκσυγχρονιστεί, διότι, είχαμε τραγική εμπειρία στο παρελθόν από τις μεγάλες πυρκαγιές», εξήγησε ο κ. Τούμπος.

Στόχος όπως είπε, είναι να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η εκδήλωση πυρκαγιάς ώστε μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου να ακολουθήσουν σοβαρές πρωτοβουλίες για την επόμενη αντιπυρική περίοδο του 2022.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ