19.5.2021 9:41

Μήνυμα Δημάρχου Χίου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η 19η Μαΐου έχει ήδη από το 1994 καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπου η παγκόσμια ιστορική μνήμη συναντά το μαύρο κεφάλαιο της βαρβαρότητας και της θηριωδίας ενάντια στο ακμαίο κύτταρο του ποντιακού ελληνισμού. Τα γεγονότα του 1919 και η επέλαση του Κεμάλ μένουν ζωντανά μέχρι σήμερα, αποτυπωμένα στις τραγικές απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ελληνοποντίων, που εξολοθρεύτηκαν από τους Νεότουρκους κατά την περίοδο 1916-1923. 

Από τις ζοφερές αυτές περιόδους το ανθρώπινο δράμα έγινε παγκόσμια αντιπολεμική κραυγή που καθίσταται διαχρονικό μήνυμα και χρέος. 

Αιώνια η μνήμη των θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου και τεράστια η ευγνωμοσύνη μας προς τους διασωθέντες, οι οποίοι στάθηκαν συνεχιστές της ελληνοποντιακής παράδοσης, συμβάλλοντας συγχρόνως τα μέγιστα για την ανόρθωση και πρόοδο του ελληνικού κράτους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ