25.7.2016 7:13

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στα νότια

ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 03.30 τα ξημερώματα μεγάλη φωτιά στη νότια Χίο με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων να προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο. 

Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από την περιοχή της Ελάτας και του Λιθίου και γρήγορα εξελίχθηκε σε πύρινο μέτωπο με διάφορες κατευθύνσεις, νέα προς νότια στα Μεστά και ένα αντίστοιχο προς Ολύμπους και Πυργί που βρίσκεται σε πλήρη ύφεση. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση, με τις νωπές μνήμες όλων να κάνουν συνειρμούς με την αντίστοιχη φωτιά του 2012.
12 οχήματα της πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή με την συνδρομή και των εθελοντικών ομάδων του νησιού που έχουν ήδη βρεθεί σε σημεία από όπου ενδέχεται να περάσει το πύρινο μέτωπο. Παράλληλα, δύο αεροπλάνα Canadair πραγματοποιούν ρίψεις νερού καθώς και ένα ελικόπτερο, αν και οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται κυρίως από τους κατοίκους της Ελάτας, η φωτιά στο πέρασμά της έχει καταστρέψει ένα τρακτέρ στην περιοχή, ενώ τρία σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα. 
 
 
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ