21.3.2016 11:42

Μάθημα κατά του ρατσισμού

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, τιμά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου. Σε ανακοίνωση του συλλόγου, σημειώνεται ότι εκτός από την αλληλεγγύη είναι αναγκαίο να δείχνουμε και να μην ξεχνάμε ποιοι δημιουργούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, κατονομάζοντας την ΕΕ το ΝΑΤΟ και διάφορους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

"Δίπλα σε όλα αυτά η άνοδος του ρατσισμού, του φασισμού, του ναζισμού σε όλη την Ευρώπη φανερώνει ότι είναι η άλλη όψη του βάρβαρου συστήματος που τον γεννά. Απομονώνουμε τους φασίστες της ΧΑ που σπέρνουν το δηλητήριο του μίσους.

Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα για να συζητήσουμε με τα παιδιά μας. Για το ρατσισμό, το φασισμό, το ναζισμό. Καθένας από τη θέση του, την ειδικότητά του.

Όχι στις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν όλο αυτό τον κόσμο στη χώρα μας. Απευθείας μεταφορά τους από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους. Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους και όχι των διάφορων αμφιβόλου προέλευσης ΜΚΟ, που λειτουργούν σαν επιχειρήσεις. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών (hot spots).

Όχι στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που κλιμακώνει τον πόλεμο στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή με κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης και εμπλοκή της Ελλάδας.

Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο – ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Από κοινού Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουμε το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχια, δυστυχία, μίσος",αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ