Σε σύσκεψη του παγκόσμιου δικτύου «Πόλεων που μαθαίνουν» της UNESCO, στο Υπουργείο Εξωτερικών συμμετείχε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, έπειτα από πρόσκληση της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, σε περιορισμένο αριθμό πόλεων.
Συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Χίο αποτέλεσε το γεγονός ανακήρυξης της Νέας Μονής (έτος 1990), σε μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η ένταξη της καλλιέργειας της μαστίχας στον σχετικό κατάλογο της UNESCO, ως στοιχείου της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.
Στην πρώτη αυτή ενημερωτική συνάντηση, περιγράφηκε ο τρόπος της δικτύωσης των πόλεων, με στόχο την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, μέσα από την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση, αλλά, κυρίως, τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τις συμμετέχουσες πόλεις, μέσα από την εξωστρέφεια.
Τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες προκύπτουν από:
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκε η «καλή πρακτική» της πόλης της Λάρισας, που συμμετείχε στο πρόγραμμα, ενώ, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη διάθεσή του να συμβάλει, όπου αυτό κριθεί σκόπιμο.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.