4.7.2015 14:15

Η έλλειψη ρευστότητας πνίγει και τους κτηνοτρόφους

ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ

Αντιμέτωποι με σοβαρά ζητήματα ρευστότητας βρίσκονται πολλοί κτηνοτρόφοι του νησιού που όπως και όλοι οι υπόλοιποι παραγωγικοί κλάδοι έχουν πληγεί καίρια εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας αλλά και της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων του νησιού Ν. Γεωργούλης το πρόβλημα είναι πλέον ότι όλοι οι επαγγελματίες ζητούν οι συναλλαγές να γίνονται μόνο σε ρευστό κι αυτό αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει ελλείψεις στην αγορά ζωοτροφών στο νησί.

«Ήδη η μία από τις τρεις επιχειρήσεις που προμηθεύει ζωοτροφές το νησί και με την οποία συνεργάζομαι παρουσιάζει έλλειψη στα αποθέματά της. Επειδή οι τράπεζες είναι κλειστές και ο κόσμος δεν έχει χρήματα δεν μπορεί να γίνει αγορά ζωοτροφών. Οι αποθήκες δεν έχουν χρήματα να ναυλώσουν φορτηγά κι έτσι η κατάσταση σταδιακά αναμένεται να επιδεινωθεί», σημείωσε στον «π» ο κ. Γεωργούλης.

Ερωτώμενος για τα παρόντα αποθέματα ο ίδιος παραλλήλισε την αγορά ζωοτροφών με τα πρατήρια καυσίμων. «Είναι όπως και τα βενζινάδικα. Αν τελειώσουν τα καύσιμα σε ένα πρατήριο θα πας στο επόμενο, μετά πάλι στο επόμενο κ.ο.κ., αλλά κάποια στιγμή τα καύσιμα θα τελειώσουν», ανέφερε ο κ. Γεωργούλης ενώ κλείνοντας εξέφρασε την ανησυχία του ότι σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και την επόμενη εβδομάδα τα προβλήματα θα ενταθούν.

«Αν παραμείνουν για πολλές ημέρες κλειστές οι τράπεζες, τότε φοβάμαι ότι η μείωση της κατανάλωσης θα είναι μεγάλη, εκτός των άλλων προβλημάτων. Ίσως ο κόσμος να μην μπορεί να απορροφήσει την παραγωγή μας», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ