7.7.2015 16:54

Χωρίς σίτιση οι μετανάστες στη Σάμο, ελεγχόμενη η κατάσταση στη Χίο

Κατεπείγουσα επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ι. Πανούση και την αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ. Χριστοδουλοπούλου απέστειλε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου σχετικά με την αδυναμία της εταιρείας τροφοδοσίας παροχής σίτισης στους παράτυπους μετανάστες στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Σάμου.

«Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από σήμερα 7/7/15 σταματάει η σίτιση των παράτυπων μεταναστών  που φιλοξενούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη πόλη της Σάμου μετά από αδυναμία πληρωμής, έστω και μέρους της οφειλής προς την εταιρεία τροφοδοσίας, που έχει αναλάβει τη σίτισή τους.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι από σήμερα να ανοίξουν οι πύλες του κέντρου και οι δύσμοιροι αυτοί άνθρωποι να ξεχυθούν στη πόλη της Σάμου για να μπορέσουν να βρουν τροφή και τις όποιες δυνατότητες διαβίωσης.

Σε μια πόλη που είναι χτυπημένη σκληρά από την  οικονομική κρίση, σε μια πόλη που αγωνίζεται να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από τον τουρισμό, η εξέλιξη αυτή και όλα όσα θα ακολουθήσουν είναι σίγουρο ότι θα έχουν καταστροφικές συνέπειες», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Καλογήρου.

Ελεγχόμενη η κατάσταση στη Χίο

Σε ότι αφορά στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών του Μερσινιδίου ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Α. Δαμίρης διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση στο νησί μας παραμένει ελεγχόμενη από άποψη επάρκειας σίτισης χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ