9.7.2015 12:34

Χωρίς μέσα και προστασία οι λιμενικοί υπάλληλοι [ΒΙΝΤΕΟ]

«ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ», ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ- ΣΑΜΟΥ

Τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το μεταναστευτικό εν μέσω θέρους, αποτύπωσε σε δηλώσεις της στον «π» η πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων Χίου – Σάμου Ευαγγελία Θάνου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μόνο στη Χίο από τις αρχές του χρόνου ο αριθμός των αφιχθέντων ξεπερνάει τα 14.000 άτομα τη στιγμή που οι συνθήκες παραμένουν ίδιες ενώ δεν υπάρχουν επιπλέον μέτρα προστασίας εκτός από τα γάντια και τη μάσκα.

«Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Δεν υπάρχουν υποδομές αλλά ούτε κι έκτακτο προσωπικό προκειμένου να συνδράμει», σημείωσε η κα. Θάνου.

Παράλληλα επιβεβαίωσε την πληροφορία που διέρρευσε χθες ότι δύο λιμενικοί υπάλληλοι βρέθηκαν θετικοί στο μαντού, εξηγώντας όμως ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς οι ίδιοι προσπαθούν να προστατευτούν με οποιοδήποτε τρόπο.

Τέλος η κα. Θάνου απαντώντας σε ερώτηση του «π» για τον εμβολιασμό και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονταν οι μετανάστες τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2015, ανέφερε ότι αυτός ο έλεγχος έχει σταματήσει με αποτέλεσμα οι αφιχθέντες να πηγαίνουν κατευθείαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, όπου τους επισκέπτονται οι επισκέπτριες υγείας. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ