25.5.2012 10:37

Ένταση στον Καταρράκτη για μια πέργκολα

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

 
Προβλήματα, διαφωνίες και προστριβές δημιουργούνται μεταξύ των κατοίκων του Καταρράκτη και επαγγελματιών της περιοχής από την έλλειψη σωστού σχεδιασμού της χρήσης των χώρων της παραλιακής ζώνης.
Οι επαγγελματίες, στην προσπάθεια τους να δουλέψουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών,  προσπαθούν και έχουν πετύχει μέχρι σήμερα να καταλαμβάνουν συγκεκριμένους χώρους επί της παραλίας.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η ταβέρνα ΣΙΤΑΡΑΣ μετά από αίτημα που υπέβαλε στο Λιμενικό Ταμείο, τοποθέτησε τραπεζοκαθίσματα και σε μια κοινόχρηστη πλατεία επί της παραλίας, την οποία χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι και κυρίως τα παιδιά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού ήταν ο μόνος ακάλυπτος και σχετικά ασφαλής χώρος.
 
Το δίκιο του επαγγελματία …
Τα καταστήματα που λειτουργούν επί της παραλίας εκμισθώνουν χώρο σ’ αυτήν. Το κατάστημα ΣΙΤΑΡΑΣ πέρσι «εκδιώχθηκε» από το χώρο που κατείχε μέχρι πρόσφατα, γιατί στο σημείο αυτό ήταν η γλίστρα των σκαφών. Επίσης ο διπλανός χώρος  από το κατάστημα είναι ιδιοκτησία του γείτονα, οπότε δεν είναι δυνατό να τοποθετηθούν σ’ αυτόν τραπεζοκαθίσματα. Μετά από κατάθεση του αιτήματος στο Λιμενικό Ταμείο, το τελευταίο του παραχώρησε την άδεια να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στον κενό χώρο της πλατείας, χωρίς να εγκαταστήσει μόνιμες κατασκευές (πέρκλογες, τέντες κ.λπ.) αλλά τοποθετώντας ομπρέλες.
Η ιδιοκτήτρια υποστηρίζει ότι δέχεται πολεμική η ίδια και η επιχείρηση της. «Μας έχουν κόψει όλους τους χώρους στους οποίους είχαμε τραπεζοκαθίσματα. Τέσσερα χρόνια τώρα μας πολεμάνε. Πώς θα δουλέψουμε, αν δεν έχουμε χώρο στην παραλία; Ούτε παγκάκια χαλάσαμε στην πλατεία, ούτε το χώρο της καταλάβαμε. Εκείνο που καταλαμβάνουμε, κατόπιν αδείας, είναι ο κενός χώρος μπροστά της. Και πάλι θα μπορούν να κάθονται όσοι θέλουν στην πλατεία και να παίζουν τα παιδιά αλλά θα μπορούμε κι εμείς να βγάλουμε ένα μεροκάματο», δήλωσε στον «π» η Ζ. Σιταρά.
 
 
… και το δίκιο των κατοίκων
 
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και κανόνες που να εφαρμόζονται από όλους τους επαγγελματίες στην παραλία και πολλές φορές αυτοί δρουν σε βάρος των μόνιμων κατοίκων.
«Πέρσι επέτρεπαν στα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν μέσα στην παραλία και με αγώνα πείσαμε για το αυτονόητο, ότι η παραλία πρέπει να κλείνει για τα αυτοκίνητα και να είναι ελεύθερη για τους πεζούς και τους επισκέπτες. Δεν τα βάζουμε με κανέναν επαγγελματία. Πρέπει να δουλέψουν κι εκείνοι, πρέπει να ζήσουμε κι εμείς. Πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, δεν γίνεται να λαμβάνονται αποφάσεις τελευταία στιγμή και στα τυφλά», δήλωσαν.
 
Φαρατζής Πόντιος Πιλάτος
Μακριά από τη διένεξη προσπαθεί να κρατηθεί ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, οχυρωμένος πίσω από το γεγονός ότι τώρα δεν υπήρχε διοίκηση στο Λιμενικό Ταμείο. «Ο Καταρράκτης είναι από τις δυσκολότερες περιοχές. Εμείς δώσαμε την έγκριση για τοποθέτηση προσωρινής κατασκευής, γιατί καταλαβαίνουμε ότι και οι επαγγελματίες πρέπει να δουλέψουν. Τώρα τι ακριβώς έχει γίνει δεν γνωρίζουμε, άλλωστε αυτές τις μέρες δε υφίσταται Λιμενικό Ταμείο,  περιμένουμε. Ζητούμενο πάντως είναι να μην υπάρχουν κόντρες και διαμάχες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ