21.1.2019 19:59

Η ομιλία της Ελισάβετ Ιωσηφίδου που έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο να κλαίει

Η νεαρή αθλήτρια των «Ιώνων» μίλησε για τα καθημερινά προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζει στους χώρους άθλησης αλλά και στο 3ο Γενικό Λύκειο Χίου.

Η προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία σε κτιριακές υποδομές στη Χίο, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, το απόγευμα της Δευτέρας με την αναπηρική κοινότητα του νησιού να εστιάζει στον αποκλεισμό που βιώνουν καθημερινά εξαιτίας της ανεπάρκειας του κράτους να παρέχει ισότιμες ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρία.

Χαρακτηριστικότερη όλων υπήρξε η ομιλία της Ελισάβετ Ιωσηφίδου, μαθήτριας του 3ου Γενικού Λυκείου Χίου που αναφέρθηκε στη δυσκολία πρόσβασής της στους χώρους προπόνησης αλλά και στο γεγονός ότι κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει εργαστήρια στο σχολείο της εξαιτίας της μη ύπαρξης υποδομών κατάλληλων για την πρόσβαση αναπηρικού αμαξιδίου.

«Στο σχολείο μου πριν δύο χρόνια είχαμε κάνει ένα αίτημα για να γίνει μία ράμπα σε 3 σκαλάκια για να μπορώ να πηγαίνω στα εργαστήρια. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Τελειώνω φέτος το σχολείο κι ακόμα δεν μπορώ να πάω στα εργαστήρια που έπρεπε να πηγαίνω. Θα ήθελα όμως να γίνει αυτό το έργο για τις επόμενες γενιές, για να μπορούν τα επόμενα παιδιά να πηγαίνουν πιο ανεξάρτητα», είπε χειροκροτούμενη.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ